Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FenixFood (Spanje)

"We exporteren ruim 60 pallets okra per week"

De zoete aardappeloogst in de Zuid-Spaanse provincie Cádiz loopt stilaan ten einde en de opbrengst verschilt niet veel van het meerjarig gemiddelde, zo blijkt uit een rapport van de Andalusische gewestelijke overheid. Dat is positief, gezien de irrigatieproblemen in de regio. "Toch kan dit seizoen totaal anders uitdraaien dan alle voorgaande. En wij hebben al wat gezien, want we telen al heel lang zoete aardappelen, nog voordat de teelt zich over Cádiz en vele andere landen verspreidde", zeggen ze bij FenixFood, een bedrijf dat haar basis heeft in de provincie Málaga. "Enkele jaren geleden dook er immers een plaag op, in de volksmond bekend als de zoete aardappelkever, en vorig jaar veroorzaakte die veel schade aan het product in de opslag. Daarom denk ik niet dat telers dit seizoen veel zoete aardappelen op voorraad zullen hebben. Wie wel inzet op bewaring, zal de populatie van dit insect onder controle moeten zien te houden."

"We zijn al een tijdje actief in Honduras, waar we exotische producten telen, waaronder okra of witte aubergine. We bekijken nu de mogelijkheid om daar ook de zoete aardappelteelt te ontwikkelen. Senegal, waar we eveneens percelen hebben, is ook een optie. Het zijn twee landen waar deze plaag niet voorkomt. We willen er de teelt van witvlezige zoete aardappelen uitproberen."

"Wat okra betreft, exporteren we al meer dan 60 pallets per week en het doel is om de teelt nog uit te breiden, zowel in Honduras, Spanje als Senegal."

"Met deze producten betreden we in Europa een markt met een groot aantal consumenten, namelijk de immigrantenpopulatie van Afrikaanse, Aziatische of Latijns-Amerikaanse afkomst. In landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of België is er door deze consumenten een grote vraag naar exotische groenten en fruit."

"Egyptische mango is nieuw in ons assortiment. Er worden daar andere variëteiten geteeld dan in Spanje, Peru of Mexico. Het zijn rassen die dichter aansluiten bij de Indiase mango en ze krijgen een goede feedback. Na een succesvolle test met één container zijn we nu al meer volumes aan het laden voor de Europese markt."

Voor meer informatie:
FenixFood S.L.
Vélez-Málaga (Málaga) - Spanje
Tel: +34 687 43 79 01
[email protected]
https://fenixfood.es

Publicatiedatum: