Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groenteboer Piet Nijboer is bang dat specialisme uitsterft

“Als het ambacht zou verdwijnen, dan zou dat voor mij een nederlaag zijn”

In Oldenzaal dreigt de laatste groenteman te verdwijnen. Piet Nijboer begon er in 1983 zijn groentezaak en gaat nu richting pensioen. Hij heeft zijn uiterste best gedaan om een opvolger te vinden maar tevergeefs, zo laat hij weten aan WNL.

“Als het ambacht zou verdwijnen, dan zou dat voor mij een nederlaag zijn”, zegt hij in het interview van Goedemorgen Nederland. “Dat houdt in dat wij dit niet hebben kunnen overbrengen op de jongeren. We lopen tegen problemen aan dat jongeren steeds vaker in deeltijd willen werken. Als ondernemer, vooral als je een winkel begint, zit je daar fulltime in.”

Hij is bang dat het specialisme van de groenteman verdwijnt. "Niks ten nadele van de supermarkt, die doen echt goed hun best, maar er is altijd verschil.”

Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof erkent in de uitzending dat overdracht van een zelfstandig onderneming een grote uitdaging is in de branche. “Je moet er niet aan denken dat je geen mooie groentewinkels meer in je stad hebt. Het is niet alleen het feit dat je daar verse groenten kan halen en met specialisten te maken hebt, maar het geeft ook reuring en kleur aan de winkelstraat.”

Vonhof denkt dat de politiek onvoldoende in beeld heeft wat MKB-ondernemers brengen. Ondernemers hebben ook weinig vertrouwen in de politiek omdat het onder andere ontbreekt aan een langetermijnvisie, volgens een onderzoek van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Publicatiedatum: