Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grenspost van Belgische douane overvallen door drugscriminelen: "We moeten cocaïne sneller verbranden"

Drugscriminelen hebben opnieuw met veel geweld geprobeerd om een inbeslaggenomen lading cocaïne te recupereren bij de Belgische douane in de haven van Antwerpen, zo schrijft De Standaard. Drie medewerkers van de grensinspectiepost (GIP) Linkeroever in de Waaslandhaven, waar containers worden gescand door de douane, zijn vrijdag door drugscriminelen overvallen, bedreigd en een tijdlang vastgebonden terwijl de criminelen op zoek gingen naar hun container.

Het is ook de reden dat de Belgische douane de in beslag genomen cocaïne sneller wil verbranden. Dit meldt de krant in een daaropvolgend stuk. "We moeten de cocaïne sneller verbranden. De doorlooptijd tussen inbeslagname en vernietiging moet korter", aldus Kristian Vanderwaeren, de administrateur-generaal van de douane.

Onderwijl eisen de vakbonden en werkgevers meer veiligheidsmaatregelen in de haven van Antwerpen van de Belgische politiek, zo bericht het Financieele Dagblad. Vakbond ACV noemt de veiligheid in de haven een groeiend probleem, onder andere omdat de Douane kampt met personeelstekorten. Volgens de bond is een verdubbeling van het aantal medewerkers nodig.

Drugs tussen geïmporteerd fruit blijft een heet hangijzer in het land. Vorige week heeft de Belgische douane nog 7500 kilo cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen, meldt VRT. De drugs waren verstopt tussen een lading bananen op een schip uit Ecuador.

Publicatiedatum: