Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroeg koufront verhoogt Brix Florida tangerines

De voorraad tangerines uit Florida blijft gestaag op peil, met een betere fruitkwaliteit. "Het seizoen begon in september met enkele vroege variëteiten en de kwaliteit was redelijk," zegt Jeff Stachelek van Noble Citrus, waarbij opgemerkt wordt dat de vroege oogst wat kleiner was. "We zijn overgestapt naar een andere variëteit die goed standhield."

Juicy Crunches tangerines

Noble Citrus verkoopt momenteel zijn New Generation tangerine en wacht op de start van zijn eigen ras, de Autumn Honey, een sappige tangerine met een Brix-gehalte van ongeveer 13-15. Deze variëteit begint in de Thanksgiving-week of iets daarvoor en loopt door tot eind december. Daarna komt de Juicy Crunch tangerine van het bedrijf, die loopt van begin januari tot februari.

Gebalanceerde maten
Wat betreft de algehele voorraad, zal de Autumn Honey en Juicy Crunch 30-50 procent meer zijn dan vorig jaar, toen de oogst sterk werd beïnvloed door Hurricane Ian. "We zullen zeer grote vruchten hebben, maar ook een mooie balans in de maten is beschikbaar," zegt Stachelek. "Onze Autumn Honey en Juicy Crunch zullen groot van formaat zijn. We hebben maten zoals 64s, 80s, enzovoort, en ze zijn ook uitstekend om te persen."

De Autumn Honey tangerine

Enkele recente koudegolven in de staat helpen bij het in balans brengen van de verhouding tussen zuur en Brix in het fruit. "Het fruit 'rilt' 's nachts, wat het zuurgehalte verlaagt en de smaak verbetert, dus we zien een betere smaak naar voren komen. Normaal gesproken wachten we tot medio november voordat dit gebeurt, maar het gebeurt nu al. We zien al 13 Brix op sommige van de Autumn Honeys die we hebben gesneden," zegt Stachelek, en voegt toe dat ze ook een vroege start verwachten voor hun Juicy Crunches.

Voor meer informatie:
Jeff Stachelek
Noble Citrus
[email protected]
https://noblecitrus.com/