Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode bananen: "Beter dan de normale"

Over smaken en kleuren valt niet te twisten. Rood is de kleur van de banaan die je in Spanje nu vaak voorbij ziet komen op social media. Het gaat om een banaan die op de Canarische Eilanden wordt geteeld en tot voor kort helemaal niet bekend was. Toch is het een ras dat al langer bestaat dan we denken.

Víctor Galán, een onderzoeker aan het Canarische Instituut voor Tuinbouwonderzoek (ICIA), introduceerde het op de Canarische Eilanden in 1982 vanuit Martinique, een Frans eiland in de Caraïben. Hij is iets dikker, maar meestal ook kleiner dan de gebruikelijke gele banaan.

Veel consumenten hebben hem al eens geproefd. "Hij is zoeter, zijn smaak blijft langer in de mond hangen", legt een man op sociale media uit. Ook zijn dochter lijkt verkocht: "Hij is beter dan de normale banaan", zegt ze.

Niet alleen de smaak trekt aan, rode bananen hebben ook geweldige gezondheidseigenschappen. Ze leveren vitamine A en vitamine C, in tegenstelling tot de traditionele banaan. Kalium, magnesium, vitamine B6 en natuurlijk vezels vind je dan wel in beide bananensoorten.

Bron: atlanticohoy.com

Publicatiedatum: