Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Oogstmoment grootste reden voor prijsverschil diepvries- en verse groenten"

"Diepvriesgroenten worden in de volle grond geteeld en vervolgens in grote hoeveelheden geoogst, opgeslagen en getransporteerd", licht een woordvoerder van Jumbo Supermarkten tegen Radar toe. Het medium onderzocht waarom diepvriesgroenten vaak goedkoper zijn dan verse groenten.

Ook een woordvoerder van Albert Heijn geeft het moment van oogst als voornaamste reden van het prijsverschil. "Groente die wordt ingevroren wordt twee á drie keer per jaar geoogst en dan ingevroren. Verse groente komt van het land in het seizoen. En dan heb je met factoren te maken die de prijs beïnvloeden: weersomstandigheden, transport en verpakkingen." Lees hier meer.

Publicatiedatum: