Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oakfield overgenomen door Yukiguni Maitake

Oakfield wordt overgenomen door Yukiguni Maitake Co. (hierna “YM”), een partij met meer dan 40 jaar ervaring in de paddenstoelensector. Oakfield Holding verkoopt 100% van de aandelen van Oakfield Champignons en Oakfield Onroerend Goed aan Yukiguni Maitake Netherlands Holdings, zo meldt het bedrijf.

YM wordt meerderheidsaandeelhouder met 80% van de aandelen. De huidige aandeelhouders van Oakfield (Maurice Koppen, Erik Pleunis en Arthur Pleunis) en Lisa van Veen (huidig directeur) (her)investeren en zullen samen de resterende 20% van de aandelen bezitten.

Oakfield levert rechtstreeks aan diverse retailers in Europa. Het bedrijf kweekt een breed scala aan paddenstoelen en snijdt, mengt en verpakt deze. Alle activiteiten vinden plaats aan de Lochtstraat 1 in Stramproy, Limburg. "De overname van Oakfield is een strategische investering voor YM. De paddenstoelensector in Europa biedt veel kansen door een toenemende focus op gezonde voeding, duurzaamheid en de eiwittransitie."

Yukiguni Maitake ziet in Oakfield één van de topspelers van de Nederlandse paddenstoelensector. "Ze hebben een breed verkoopnetwerk opgezet, dat een directe benadering van retailklanten mogelijk maakt. Gezien het feit dat Oakfield een vergelijkbaar bedrijfsmodel heeft als YM, heeft beide partijen doen besluiten om de handen ineen te slaan en hiermee samen de groei op de Europese markt te versnellen", aldus de heer Yuzawa (CEO van YM).

"Samen met YM kan Oakfield de business plannen die er liggen verder uitbouwen. Met deze deal wordt Oakfield een financieel krachtiger bedrijf dat voorop kan blijven lopen op het gebied van innovatie en professionalisering. Wij kijken uit naar de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van broedproductie, substraatproductie, teelt, marketing en verkoop", aldus Maurice Koppen (CEO Oakfield).

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
Tel. +31 (0)495 56 41 13
[email protected]
www.oakfield.nl

www.maitake.co.jp

Publicatiedatum: