Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gloria Group Peru betreedt Europese markt

De Gloria Group, een vooraanstaand bedrijfsconglomeraat in Peru, heeft zijn eerste Europese vestiging geopend met Gloria Agro Foods in Nederland, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Ridderkerk.

De Gloria Group heeft een staat van dienst van meer dan 80 jaar in Peru en is marktleider in verschillende sectoren zoals zuivelproducten, cement, suiker, alcohol, karton- en papierproducten, logistiek vervoer, zowel in Peru als in Latijns-Amerika.

Agrofutura, Agrosanjacinto en Agrocasagrande zijn de bedrijven die gespecialiseerd zijn in het telen van de beste variëteiten en kwaliteiten van vers fruit in Peru. In het jaar 2017 begon men met de eerste fruitteeltbedrijven en momenteel zijn er meer dan 2.200 hectare met blauwe bessen, druiven, avocado's, citroenen en mango's.

Het totale blauwe bessenareaal beslaat ongeveer 450 hectare, waarbij de belangrijkste variëteit 'Atlas' is, gevolgd door 'Ventura'. De eerste ladingen blauwe bessen zijn in week 50 in Nederland aangekomen en zullen doorgaan tot de laatste week van januari 2024. Daarna zullen ze doorgaan met de Europese oogst totdat Peru weer product beschikbaar heeft.

"Met betrekking tot de druiventeelt is het seizoen in onze Peruaanse bedrijven onlangs afgesloten, waarbij circa 9 miljoen kilo witte en rode pitloze druiven naar diverse bestemmingen zijn geëxporteerd. We hebben een succesvol seizoen gehad; bovendien hebben we door het gebrek aan fruit op verschillende markten een toegenomen vraag gezien, en de opbrengsten zijn bevredigend geweest", vertelt Roberto Latorre. "Wat betreft avocado's anticiperen we op de eerste zendingen die begin maart worden verwacht. De huidige voorspellingen voor kwaliteit en grootte zien er veelbelovend uit."

Voor meer informatie
Gloria Agro Foods - Nederland
Peterselieweg 110 - 112
2988 DH Ridderkerk

Roberto Latorre
[email protected]
Tel + 31 - 6 21 97 2237

Daniela Aguirre
Tel. + 31 6 26 98 14 04
[email protected]

Publicatiedatum: