Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bananen kunnen antioxidanten rood fruit in smoothie teniet doen"

Nieuwe experimenten tonen aan dat slechts één banaan bij je smoothie ervoor zorgt dat veel van de antioxidanten die in rood fruit zitten, verdwijnen. De onderzoekers gaven een kleine groep mensen óf een smoothie vol rood fruit óf een supplement van flavonolen, zo meldt Welingelichte Kringen. "We waren erg verrast over hoe snel één enkele banaan ervoor zorgde dat de hoeveelheid flavonolen zowel in de smoothie als in het lichaam verminderde", zegt voedingswetenschapper Javier Ottaviani van UCD. "Dit maakt duidelijk hoe de combinatie van verschillende voedingsmiddelen effect kan hebben op de gezondheidsvoordelen van voedsel." Lees hier meer.

Publicatiedatum: