Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE week 2:

Aan beperkte vraag naar Duitse appelen kon zonder problemen worden voldaan

Duitse aanvoer leek de appelmarkt in Duitsland te domineren: Elstar, Jonagold, Boskoop en Wellant voerden de boventoon. Uit Italië domineerden Pink Lady, Granny Smith en Red Delicious. Frankrijk droeg voornamelijk bij met Pink Lady en Jazz. Nederlandse aanvoer completeerde het productaanbod. Uit België kwamen Jonagold-Decosta: de gestreepte en donkerrode appelen werden in Frankfurt verkocht voor € 0,90 per kg. Er was ook Poolse Idared in de maat 80/90 verkrijgbaar, die slechts € 1,08 per kg kostten.

© BLE

De boerenprotesten aan het begin van de week leidden op maandag lokaal tot een opschorting van de handel. Over het algemeen zorgden de lage temperaturen voor een eerder terughoudende interesse van de klanten. Aan de vraag kon zonder problemen worden voldaan. Qua prijzen gebeurde er niet veel. Hier en daar waren handelaren gedwongen om hun eerdere vraag in te trekken, anders zouden er overschotten zijn ontstaan. Prijsverhogingen waren een absolute uitzondering.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport.

Peren
Het aanbod was eerder beperkt. Maar omdat de vraag ook rustig was, was er over het algemeen geen druk op de prijzen.

Druiven
Zuid-Afrikaanse importen leken te domineren. Leveringen uit Peru en Namibië hadden slechts een aanvullend karakter. De bittere kou leidde over het algemeen tot zeer weinig interesse, die zonder inspanning kon worden voorzien.

Sinaasappelen
Spaanse Navelina leek te domineren. De aanwezigheid van Turkse Washington Navel was groter. Spaanse Salustiana en Egyptische Navel en Valencia Late wonnen in totaal aan belang, maar speelden uiteindelijk slechts een ondergeschikte rol.

Citrus
Over het algemeen kon een zekere mate van verzadiging van de klanten niet worden ontkend en de handel verliep eerder traag. De lage temperaturen hadden daarentegen de vraag iets verbeterd.

Citroenen
Spaanse Primofiori domineerden duidelijk het toneel. Uit Turkije kwamen Enterdonato. Het assortiment werd aangevuld met aanvoer uit Italië, Griekenland en Egypte.

Bananen
Het aanbod was voldoende afgestemd op de vraag. Daarom waren er geen significante veranderingen in de prijzen.

Bloemkool
De vraag was over het algemeen vriendelijk en er kon meestal zonder problemen aan worden voldaan, ook al was de beschikbaarheid enigszins beperkter.

Sla
IJsbergsla kwam uitsluitend uit Spanje. De aanvoer was verminderd en de interesse kon niet overal worden bevredigd. Stijgende prijzen waren aan de orde van de dag.

Komkommer
Spaanse komkommer leek de handel te domineren. Over het geheel genomen verliep de afzet in een rustig tempo. De prijzen daalden iets, omdat de vraag beperkt was.

Tomaten
Over het algemeen kon zonder grote inspanning aan de vraag worden voldaan. In sommige gevallen waren de Belgische en Nederlandse offertes te hoog geprijsd, waardoor de handel eerder traag verliep.

Groene paprika
Spaanse aanvoer domineerde de handel, Turkse importen rondde het af. De vraag was over het algemeen eerder matig, maar toch neigden de prijzen meestal omhoog.

Bron: BLE

Publicatiedatum: