Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacobus Moll, Inverafrut Holland:

"We opereren onafhankelijk van onze Mexicaanse moederorganisatie met behoud van het concept van producent-exporteur"

Tholen - Ruim tien jaar terug vestigde de Mexicaanse limeproducent Inverafrut zich met een verkoopkantoor op de Nederlandse markt. Veranderende marktomstandigheden met onder meer een grote vraag vanuit de Verenigde Staten zorgden ervoor dat het de laatste jaren niet meer rendabel was om Mexicaanse limes naar Europa te sturen.

Toch besloot de Mexicaanse moederorganisatie het Nederlandse kantoor aan te houden, maar daarbij wel het productaanbod te diversifiëren. "We opereren onafhankelijk en zijn vrij om elk product uit elk land te voeren. We zijn daarbij een echte exotenspecialist en voornamelijk actief in de import van mango's en avocado's. Ook voeren we nog altijd limes, maar dan vanuit Brazilië en Colombia. Hoewel onze moederorganisatie een Mexicaanse teler is komt er weinig Mexicaans product deze kant op", vertelt Jacobus Moll, sinds vier maanden actief als sales manager van Inverafrut Holland.


Jacobus Moll

"In de toekomst zien we zeker mogelijkheden om het assortiment verder uit te breiden met zoete aardappelen, ananas en andere exotische producten", vertelt Jacobus. Inverafrut Holland houdt sinds 15 december 2023 kantoor in het nieuwe koelhuis van R&M Forwarding op Dutch Fresh Port in Ridderkerk. "Voor ons is dat ideaal. We zitten direct bij onze handel en kunnen gebruik maken van de dienstverlening van R&M op het gebied van ompakken, rijpen, op- en overslag. Hierdoor hebben wij onze handen vrij aan de handel."

"Ook de avocadomarkt is goed, met stabiele prijzen. Op het moment domineren de avocado's uit Colombia de markt. Je ziet dat landen als Kenia en Tanzania zich door de situatie in het Rode Zeegebied zich meer op het Midden- en Verre Oosten richten. Door de extra transittijd van zes tot twaalf dagen met alle kwaliteitsrisico's van dien is de export naar Europa minder interessant geworden. We focussen ons nu voornamelijk op Colombiaanse avocado's, waar we goede aankomsten van binnenkrijgen."

"Op de mangomarkt zijn er momenteel grote tekorten. Peru is in deze periode de grootste leverancier, maar heeft nu aanzienlijk lagere producties. Brazilië heeft vooral veel kleine maten. Ik verwacht dat de schaarste pas over zal zijn als Centraal-Amerika en Afrika aan de markt komen", vertelt Jacobus. "Onze afzet is met name gericht op landen als Frankrijk, Italië, Spanje en de Baltische Staten, Polen, Tsjechië en Hongarije en in het nabije toekomst zullen wij ook de UK markt gaan uitbreiden voor directe aankomsten. De meeste klanten zijn leveranciers van supermarkten. Inmiddels hebben we iemand in de UK aangenomen, zodat we een lokale vertegenwoordiger ter plaatse hebben."

"We zien de vooruitzichten voor Inverafrut Holland met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf is gestart als producent-exporteur en dat concept willen we graag behouden door nauw samen te werken met onze leveranciers!"

Inverafrut Holland is standhouder op de Fruit Logistica, Hal 3.2 - A52.

Voor meer informatie:
Jacobus Moll
Inverafrut Holland
Peterselieweg 112
2988 DH Ridderkerk
Mob: +31657114444
[email protected]
www.inverafrut.com