Tholen - Het Senegalese suikermaisseizoen komt momenteel op stoom bij Hermans Suikermais. "In week 51 zijn we rustig gestart, maar nu gaan de volumes meer losbarsten", vertelt Con Storm, die afgelopen week de teelt in Senegal bezocht.
"De weers- en teeltomstandigheden in Senegal zijn ideaal met temperaturen overdag rond de 35 graden, waarbij het 's nachts afkoelt naar zo'n 18 graden. Hierdoor is de ziektedruk beperkt en kwaliteit uitstekend. Senegal heeft als groot voordeel ten opzichte van andere Afrikaanse landen dat het voldoende water tot haar beschikking heeft. Ook is de logistiek uitstekend, in ruim een week tijd is de mais uit Senegal gearriveerd in Antwerpen."
"Onze teler in Senegal heeft dit jaar opnieuw zijn pakstation en koelcapaciteit verder uitgebreid. We gaan zeker door met de mais uit Senegal tot week 18-19 en zullen tot het Marokkaanse en Spaanse seizoen van start gaat voldoende mais tot onze beschikking hebben. Historisch gezien is dit altijd een wat rustigere week in de verkoop van suikermais en dat is nu niet anders, maar we zien de vraag wel toenemen", vertelt Con.
Over de afzet van suikermais is Con positief gestemd. "Naast de supermarkten en groothandelsklanten in Nederland die we al jaren bedienen, zien we ook een groeiende vraag vanuit de foodservice, leverancier van maaltijdboxen en etnische supermarkten. Binnen de retail zie je vaak dat de category manager met alles druk wil zijn, behalve de mais. Het zijn tenslotte geen omzettoppers zoals tomaten en komkommers. Een supermarkt wil zeker mais aanbieden, maar moet er geen werk aan hebben. Daarom proberen we onze klanten in alles te ontzorgen. Zo is er op verpakkingsgebied alles mogelijk. We leveren de mais standaard met 7 keer 2 stuks in het desgewenste fust of los in doos of fust of bulk in netten of kratten."
Voor meer informatie:
Hermans Suikermais
Donk 1a
5995 PL Kessel (lb)
Tel: +31 (0) 77 4629325
Mob: 0651312426
[email protected]
www.mielies.nl