Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland voorziet 12% grotere hardfruitoogst

De jaarlijkse raming van de appel- en perenoogst door New Zealand Apples and Pears voorspelt dat de nationale oogst 12% hoger zal zijn dan de totale oogst van 2022. Dit markeert een herstel van de totale oogst van 2023, die aanzienlijke schade opliep door de cycloon Gabrielle.

De geschatte exportvolume bedraagt 21,2 miljoen kartons of 382.000 ton. De verwachting is dat de appelen en peren een uitstekende grootte, kleur, eetbaarheid en smaak zullen hebben, evenals een hoger drogestofgehalte. Dit draagt bij aan een betere bewaring van het fruit.

Karen Morrish, CEO van New Zealand Apples and Pears, zegt dat de gunstige voorspelling, na een ongelooflijk zware paar jaar met economische verliezen door COVID-19 en cycloon Gabrielle, te danken is aan bijna perfecte groeiomstandigheden en hard werken. “De weersomstandigheden in alle teeltgebieden zijn uitstekend geweest, met de warme en droge omstandigheden die het hardfruit nodig heeft. Van Gisborne tot Central Otago hebben de lente- en zomeromstandigheden de bomen voorzien van een reguliere oogst van hoogwaardig fruit met uitzonderlijke eetkwaliteit.

"Hoewel de omstandigheden uitstekend zijn geweest, is het verwachte succes van het seizoen ook te danken aan puur hard werken. Telers zetten zich elk seizoen in, maar voor degenen die getroffen zijn door cycloon Gabrielle, is het afgelopen jaar zwaar geweest en blijft het een uitdaging voor degenen die nog steeds herstellen. Veel telers moesten hun boomgaarden uit het slib graven, dus het is verbazingwekkend en verrassend om te zien waar we vandaag staan in vergelijking met een jaar geleden. De appelbomen hebben veerkracht getoond, evenals onze toegewijde telers."

"Nieuw-Zeelandse appelen en peren behoren tot de beste ter wereld. Onze sector staat wereldwijd op de voorgrond, met innovaties in de boomgaard en de introductie van opwindende nieuwe fruitvariëteiten. Ons fruit is gezond en duurzaam, wat gunstig is voor zowel mensen als de planeet. We mogen hier echt trots op zijn," concludeert Morrish.

Voor meer informatie:
Hanna Butler
New Zealand Apples and Pears
Tel: +64 22 4799 043
[email protected]

Publicatiedatum: