Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappel-Marktrapport KW 8-9:

"Primeuraardappelen uit Italië en Cyprus relatief duur"

Binnenlandse bewaaraardappelen waren nog steeds de meest voorkomende soort, aangevuld met Franse Agata en Nederlandse Victoria in Frankfurt. Vroege consumptieaardappelen uit Italië en Cyprus werden iets populairder, vooral vanwege het prijsverschil, hoewel ze nog steeds minder belangrijk waren. Volgens BLE waren de kwaliteit van de aardappelen overtuigend en verliep de handel redelijk rustig. In Berlijn begon de binnenlandse Annabelle langzaam van de markt te verdwijnen. Hamburg meldde ook tijdelijke bevoorradingsproblemen, waardoor de prijzen stabiel bleven. In München stegen sommige binnenlandse bewaaraardappelen in waarde, terwijl vroege consumptieaardappelen uit Italië en Cyprus langzaam aan populariteit wonnen. Ze waren echter nog steeds relatief duur in München, terwijl de prijzen van Italiaanse Sieglinde en Spunta in Hamburg licht daalden vanwege kwaliteitsproblemen. In Frankfurt was de interesse in vroege aardappelen laag.


Rheinland-Pfalz:
De lokale producentenprijzen zijn overwegend nominaal te beschouwen, de daadwerkelijke uitbetalingsprijzen verschillen sterk afhankelijk van de kwaliteit. Voor topkwaliteiten wordt duidelijk meer betaald, problematische kwaliteiten worden met kortingen bestraft. Over het algemeen nemen kwaliteitsbeperkingen toe, de voorraadhoeveelheden nemen snel af. Vanuit zanderige, snel drogende locaties in de Palts, in Baden-Württemberg en Hessen worden al de eerste pootactiviteiten gemeld.

Schleswig-Holstein:
De prijzen voor kwalitatief onberispelijke goederen blijven stijgen. De constante vraag wordt door een toereikend aanbod bediend. De tot nu toe vrij milde winter heeft de opslagproblemen verder vergroot. Er wordt gerekend op nog hogere sorteringen. Waarnemers betwijfelen of de voorraadhoeveelheden voldoende zijn om aan de behoeften van de horeca en retail te voldoen tot het einde van het seizoen. Goede partijen worden nu al, in afwachting van stijgende prijzen, achtergehouden. Slechts incidenteel konden op enkele plaatsen de eerste vroege aardappelen worden gepoot. Pootaardappelen zijn dit jaar een schaarse factor. Ook voor industrieaardappelen stijgen de noteringen op de termijnmarkt.

NRW:
Bij de consumptieaardappelen loopt de handel continu door. Premiumaardappelen zijn relatief schaars, maar zijn momenteel in voldoende mate beschikbaar. De algemene stemming op de industriemarkt blijft positief. De REKA-notering werd soortoverstijgend nogmaals met 2,00 €/100 kg verhoogd.

Niedersachsen:
De prijsverhoging kon zich op de markt doorzetten. Het aanbod van en de vraag naar aardappelen waren in evenwicht.

Hessen:
In vergelijking met vorige week heeft er opnieuw een prijsverhoging plaatsgevonden in alle segmenten van de consumptieaardappelmarkt.

Publicatiedatum: