Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Schut, Exotic Roots:

“Dat een kroonloze ananas uit zou drogen is complete onzin”

"Je haalt de kwaliteit eruit", zo luidde de reactie van fruithandelaar Paul Dijkman van Gruiterij de Meent over de kroonloze ananas. Het deed Willem Schut van Exotic Roots in de pen klimmen. "De reactie van meneer Paul Dijkman van Gruiterij de Meent over de ananas zonder kroon is dermate onzinnig dat ik dit niet onweersproken kan laten."

"Ananassen zijn net als bananen twee weken onderweg en niet drie of vier weken. Paul Dijkman beweert dat een kroonloze ananas uit zou drogen, maar dat is complete onzin. Laat meneer Dijkman eens goed kijken naar de kroonloze ananas van AH, die is niet zo afgesneden zoals hij met de ananas op de foto heeft gedaan. Je snijdt de ananas af onder aan de kroon, je snijdt niet de bovenkant van de ananas."

"Verder haalt hij een oud sprookje aan dat je aan de bladeren kan opmaken of een ananas rijp is. De ananassen zoals die gevoerd worden, worden rijp geplukt. Een ananas rijpt niet na. De Brix ligt vast op moment van plukken, net zoals bij druiven. Hij gaat alleen steeds een beetje "meer dood" en als ze eruitzien zoals op de foto waar Dijkman een ananas met kroon laat zien, dan zijn ze niet meer te knagen. Bruin!!! Die zou ik niet in het schap leggen!"

"Kroonloze ananassen worden al ruim 16 jaar met succes geïmporteerd. Tot nu toe gingen deze kroonloze ananassen voornamelijk naar producenten van de "vers-fruit-bakjes" (o.a. voor AH), zg. grootkeukens zoals cruiseschepenen naar klanten die op ruime afstand van Nederland zitten, ook om transportkosten uit te sparen. Wanneer deze ananassen (MD2-type) geheel, of bijna geheel, groen arriveren (dan kleuren ze langzaam door van onder naar boven) en je bewaart of transporteert ze op ± 7,5°C dan kan je er nog makkelijk 3 tot 4 weken mee werken voordat de smaak er nadeel van ondervindt."

"Gruiterij de Meent is gelieerd aan Odin die onder het kopje "Duurzaam & Sociaal" aangeven steeds meer te willen verduurzamen ook v.w.b. verpakkingen. Nou, dit is een voorbeeld hoe dat kan. AH snapt dat wel. Ik zou deze meneer adviseren eens zo'n ananas bij AH te halen en zelf te testen en dan zou het hem sieren als hij zelf e.e.a. rectificeert", besluit Willem.

Publicatiedatum: