Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sol del Valle (Spanje)

"Over twee weken grote kersen beschikbaar op pakbladen"

Het kersenseizoen in het Spaanse Extremadura is met goede verwachtingen van start gegaan. Toch zijn de telers, zoals altijd, nog op hun hoede voor de weersomstandigheden, de hevige regenval van eind mei/begin juni vorig jaar indachtig, toen tot 70% van de oogst verloren ging.

"Dit jaar is het seizoensbegin lastig geweest, want er hing weinig fruit aan de bomen van de vroege rassen. De kwaliteit was aanvaardbaar, maar de volumes konden niet voldoen aan de marktvraag", zegt Eloy Buenadicha Cobos van Sol del Valle.

"De oogst is vorige week begonnen, zij het met beperkte volumes. Wij verhandelen voornamelijk late rassen zoals Lapins en Picota en daarvan zien we meer fruit aan de bomen hangen."

"Over twee weken zullen we al +32 maten beschikbaar hebben. Dan zullen we meerdere verpakkingsformaten kunnen leveren, van kartons van 1 kilo tot de veelgevraagde pakbladen", merkt hij op.

Wie in deze tijd van het jaar door de valleien van La Vera, El Jerte of Ambroz wandelt, ziet overal het rood van de kersen op de heuvels. De kersenteelt is de afgelopen jaren toegenomen in Extremadura, maar ook in Aragón, tegenwoordig de regio met het grootste areaal in Spanje en met een interessant aanbod in het vroege segment.

"Aragón heeft zeer goede kwaliteit in de vroege rassen", stelt Eloy. "Maar de kersen uit de Jerte-vallei zullen altijd hun verkoopvenster hebben, zowel wat de vroege als middellate kersen betreft, want ze worden zeer gewaardeerd in de handel."

Voor meer informatie:
Sol del Valle
Avd. de Extremadura, 55
Tornavacas (Cáceres) – Spanje
Tel: +34 655 485 267
[email protected]
https://cerezassoldelvalle.es

Publicatiedatum: