Volgend seizoen worden granaatappelpitten in trays het topproduct bij Masseria Fruttirossi, een Italiaans bedrijf dat voor het eerst heeft deelgenomen aan Cibus, een internationale voedingsmiddelenbeurs die dit jaar van 7 tot 10 mei in Parma heeft plaatsgevonden.
De grootste granaatappelteler van Italië investeert in convenienceproducten voor zowel de retail als de horeca, en daarvoor heeft het verschillende formaten en gewichten in het assortiment.
"Met een innovatieve hogedrukbehandeling en vacuümverpakking kunnen we de houdbaarheid verlengen van 7 naar 20 dagen. Deze technologie is in staat om de bacteriële belasting te elimineren door middel van lage temperaturen, zonder de uiterlijke kenmerken en voedingswaarde van het product te wijzigen. We hebben de noviteit gepresenteerd op de handelsbeurs in Parma, waar het enthousiast werd onthaald. Ook de beschikbaarheid van september tot april/mei werd positief beoordeeld. Het is eigenlijk een artikel waar gedurende een groot deel van het jaar vraag naar is, maar het aanbod in de schappen blijft beperkt vanwege de moeilijkheid van het transformatieproces", zegt Dario De Lisi.
Masseria Fruttirossi verkoopt de granaatappelpitten in verpakkingen van 100 en 150 gram aan supermarkten. De verpakkingen tot 2 kilo zijn bestemd voor de horeca. "De plastic tray is gemakkelijk te openen en bevat een lepel. Na enkele proeven zijn we nu klaar om serieus van start te gaan met leveringen van aanzienlijke hoeveelheden aan binnen- en buitenlandse klanten. Dankzij een korte toeleveringsketen, van teelt tot verwerking en afzet, zijn we concurrerend", besluit Dario De Lisi.
Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) – Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
[email protected]
lomesuperfruit.com