Onder het mom 'kijken en leren' bij elkaar, organiseerde Businessclub Fresh Park Venlo afgelopen donderdag een bedrijfsbezoek aan Scelta Mushrooms. De leden kregen een kijkje in de 'keuken' voor het produceren van Ecopouch, waarmee ze een houdbaar alternatief bieden voor verse champignons. Ecopouch champignons zijn minimaal 2 jaar houdbaar en behouden tijdens verwerking de bite en smaak, vertelde Eric Franssen, business controller bij Scelta.
Klik hier voor de fotoreportage
Leden van de businessclub laten zich graag op inspireren door andere bedrijven, bleek uit een enquête. Met een afsluiting in restaurant The Stage op Daily Trade Fair was er ook gelegenheid tot netwerken, een tweede belangrijk doel van de evenementen die de Business Club al een aantal jaren organiseert.
Een enquête onder de leden toonde aan dat er behoefte blijft aan wederzijdse kennisdeling en versterking van professionele relaties binnen de omgeving van Fresh Park Venlo. Tot nu toe zijn alleen bedrijven op het Fresh Park Venlo aangesloten, maar de businessclub wil het netwerk uitbreiden tot ondernemers in regio Venlo. "Om de businessclub te versterken willen we het ledenbestand vergroten", zei voorzitter Michiel Geraedts. De businessclub blijft dan twee keer per jaar een evenement aanbieden, bestaande uit een bedrijfsbezoek en netwerkdiner.
Het bezoek van aan Scelta Mushrooms bood een inkijkje in de champignonkeuken. Scelta patenteerde een nieuwe techniek voor het conserveren van champignons. Bij klassieke conserven worden zout en diverse zuren toegevoegd om kleur, smaak en pH te stabiliseren waardoor de smaak sterk afwijkt van die van verse champignons. Scelta ontpatenteerde een nieuwe conserveringstechniek waarbij de eigenschappen van vers behouden blijven. Mechanisch geoogste champignons worden, na verpakt te zijn in een Ecopouch, gekookt in het vocht dat vrijkomt uit de champignons tijdens verhitting. Het kookvocht is volledig afkomstig van de champignon en er zijn verder chemische hulpstoffen toegevoegd.
Daily Trade Fair is een beursvloer die tegelijkertijd 350 dagen per jaar een ontmoetingsplek is voor exposanten en bezoekers en waar ook grote evenementen mogelijk zijn. Leden van de businessclub bezochten de fair toen die nog in aanbouw en kaal was. Nu waren er volop exposanten en was ook het hart van Daily Trade Fair in bedrijf: het restaurant The Stage waar gedineerd werd.