Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko in mondiale top 10 aardbeientelers

Marokko heeft zich gevestigd als een van de grootste aardbeientelers, met een positie in de top 10 wereldwijd voor 2024 volgens de World Population Review. De nationale productie van aardbeien bereikte 166.955 ton, wat wijst op een belangrijke rol op de internationale markt. Deze prestatie benadrukt de groeiende status van Marokko in de land- en tuinbouwsector.

De wereldwijde aardbeienmarkt vertoont een stijgende vraag, met China, de Verenigde Staten en Egypte als de belangrijkste leveranciers. China leidt met een aanzienlijke teelt van 3.336.690 ton, gevolgd door de Verenigde Staten met 1.055.963 ton en Egypte met 597.029 ton. Andere grote aardbeientelers zijn Turkije, Spanje, Brazilië, Rusland, Polen en Marokko.

De aardbeienteelt wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals door het klimaat veroorzaakte oogstschommelingen en de noodzaak van zorgvuldige behandeling en koeling om de kwaliteit tijdens het transport te behouden. De belangrijkste teeltgebieden in China zijn Hebei, Shandong en Liaoning, terwijl in de Verenigde Staten Californië de belangrijkste teler is, goed voor 90% van de aardbeien. De belangrijkste regio's in Egypte zijn Ismailia, Beheira en Qaluobia.

Geografische verschillen hebben invloed op de oogstseizoenen van aardbeien, waarbij gematigde regio's vroeg in de zomer kunnen oogsten en gebieden rond de evenaar het hele jaar door kunnen telen. De toetreding van Marokko tot de top 10 van aardbeientelers benadrukt de veerkracht van de Marokkaanse landbouwsector en het vermogen om aan wereldwijde normen te voldoen, ondanks ecologische en logistieke uitdagingen.

Bron: moroccoworldnews.com

Publicatiedatum: