Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Binnenkort weer Piel de Sapo meloen uit Sardinië"

Op 26 juni is Agro Mediterranea Distribuzione op Sardinië van start gegaan met de oogst van Piel de Sapo meloenen die het onder het merk Il Nuragico afzet. "We zijn begonnen op de eerste zes hectare en het fruit is van goede kwaliteit, met een Brix-waarde van 13, de juiste maatvoering en de juiste kleur. Het zomerweer met temperaturen van meer dan 30°C lijkt een paar dagen geleden eindelijk te zijn gearriveerd. We hopen dan ook dat de consumptie van dit product nu kan toenemen. Deze week beginnen we met de aanvoer naar de retail. Dit jaar is ons areaal van Piel de Sapo meloenen met ongeveer 10% toegenomen", zegt Andrea Manca, die samen Filippo Frongia de leiding heeft over Agro Mediterranea Distribuzione, een bedrijf gespecialiseerd in de afzet van groenten en fruit aan supermarktketens en dat deel uitmaakt van de Agro Mediterranea Group.

Piel de Sapo meloen onder het merk Il Nuragico

"De komende dagen gaan we ook de eerste mini-meloenen oogsten. De prijzen zijn momenteel niet hoog, omdat het slechte weer de afzet van deze productcategorie tot nu toe niet heeft bevorderd. Het areaal is stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar", voegt Frongia toe.

De vooruitzichten voor het meloen- en watermeloenseizoen zijn positief en de prijzen zullen zeker worden beïnvloed door de opbrengst, die kan stijgen of dalen afhankelijk van het weer. "Op dit moment lijkt het erop dat er niet veel product op de markt is. Dit zou zich moeten vertalen in gemiddeld tot hoge prijzen", merkt Frongia op. "Spanje is ongetwijfeld onze grootste concurrent, maar door de jaren heen hebben we ons sterk gericht op kwaliteit. Vaak wordt gedacht dat kwaliteit synoniem is met lage oogstvolumes. Maar het gaat erom de juiste balans te vinden tussen kwaliteit en kwantiteit, zodat je je kunt positioneren in de markt en een bepaalde service kunt bieden. Op de lange termijn loont dit beleid. Bovendien zal de consument na verloop van tijd het merk herkennen van een product in het schap dat smaak en kwaliteit biedt en daarna volgt steevast een herhaalaankoop. Dit geldt niet alleen voor de categorie meloenen en watermeloenen, maar ook voor andere groenten en fruit."


Moro Sardo tomaten en datterinotomaten

Moro Sardo tomatenseizoen loopt ten einde
"Over ongeveer een week sluiten we het seizoen af van onze Moro Sardo tomaat. Het is zeer goed verlopen en de afzet groeit jaar na jaar. We hebben dit jaar een omzetstijging van 30% gerealiseerd met dit topproduct en de vraag blijft hoog. We hebben niet aan alle bestellingen kunnen voldoen. Voor volgend jaar staat een uitbreiding van het areaal met ten minste 4-5 hectare op de planning", zegt Manca. "Wat de datterino-, cherry- en piccadillytomaten betreft, slagen we erin om het hele jaar door te oogsten. Continuïteit in het schap is essentieel en daarom hebben we dit jaar het aantal hectares van deze tomatensoorten uitgebreid."

"Ook onze nikkelvrije lijn doet het vrij goed. Sinds vorig jaar bieden we rode en gele datterinotomaten aan die geteeld zijn door ons teeltbedrijf Sapore Sardo. Vanaf dit jaar breiden we het assortiment ook uit met piccadilly- en cherrytomaten."


Nikkelvrije gele en rode datterinotomaten

Noviteiten
"We lanceren nu een lijn zwarte tomaten, die we al drie jaar aan het testen zijn. Er zijn al beperkte hoeveelheden te koop in een Sardijnse supermarktketen. De consument lijkt het product goed te waarderen", onthult Frongia.

Ook in de meloenencategorie heeft Agro Mediterranea Distribuzione een nieuw product in petto. Dit jaar brengen we een nieuwe gele meloen op de markt met rood vruchtvlees", voegt Manca toe. "We hebben de afgelopen twee jaar proeven gedaan en de Brix-waarde heeft een niveau van 16-17 bereikt. We hebben voldoende hoeveelheden om een aantal klanten tevreden te kunnen stellen."

Voor meer informatie:
Andrea Manca (verkoopmanager)
Agro Mediterranea Distribuzione Srl
S.P. 56 Km 0.500 Loc. Perdalba
09027 Serrenti (SU) – Italië
Tel: +39 342 3390390
[email protected]
www.agromed.it

Publicatiedatum: