Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Watermeloenen tot wel 17 kg uit Marokko

De langverwachte oogst ter afsluiting van het watermeloenenseizoen in Marokko is teleurstellend qua volume, hoewel "beter dan vorig jaar qua kwaliteit en grootte", meldt teler Oussama Baioua uit Larache.

"De oogst is enkele dagen geleden begonnen en watermeloenen zijn weer terug op de markt. Dit seizoen hebben we de problemen van vorig jaar kunnen vermijden. De kwaliteit is uitstekend, zonder aantasting door virussen en plagen. De maten zijn ook veel beter, tot wel 17 kg," aldus de teler.

De kwaliteitsproblemen van vorig seizoen in de regio en dit seizoen in de vroege watermeloenteeltgebieden van Marokko hebben de telers ontmoedigd. Volgens Baioua "is het areaal voor watermeloenen met 60-70% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het telen van watermeloenen was te riskant en bovendien onbetaalbaar."

En het is te laat om dit seizoen nog te herstellen, ondanks de bevredigende kwaliteit, zegt de teler. "Mei is de beste tijd om te planten. Daarom zullen we dit seizoen afsluiten met de huidige volumes, waarbij we een piek verwachten vanaf half juli."

Voor meer informatie:
Oussama Baioua
Domaine Baioua
Tel : +212 662-798410
[email protected]

Publicatiedatum: