Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mapi Fruits gaat Peruaanse citrussector ondersteunen

Telers en exporteurs van citrus in Peru zijn opgelucht dat de oogst van dit jaar, na twee moeilijke jaren door El Niño, weer goed is gekleurd. "De verwachting voor dit jaar is dat het fruit beter van kleur zal zijn dan vorig jaar," zegt Andres Orbegozo Tellez, vertegenwoordiger van Mapi Fruits, een nieuw consortium van fruitexporteurs in Peru.

"Het ziet er beter uit dan vorig jaar. Het fruit deed er toen lang over om de kleuren T1 en T2 te krijgen. Dit jaar overheersen de kleinere kalibers, met meer dan 60% tussen twee en vier. De grotere maten zijn wat schaars, waardoor de trend is om ze tegen een hogere prijs te verkopen," merkt Orbegozo Tellez op.

Rusland en de VS zijn onze belangrijkste markten. "De variëteiten waar we mee werken zijn Satsuma's, die we van maart tot mei naar Rusland en de VS exporteren, zowel naar de oost- als westkust. In juni zijn we begonnen met de W. Murcott. De bestemmingen hiervoor zijn de VS, Rusland en Midden-Amerika, waaronder Mexico, Panama, Honduras, Guatemala en Costa Rica. Vooral Midden-Amerika heeft een positieve volumestijging en prijsstijging laten zien," zegt een opgetogen Orbegozo Tellez.

"Eind augustus beginnen we met het ras Malvacea, een mandarijn met iets meer pitten erin, maar van zeer goede kwaliteit. De bestemmingen blijven dezelfde en we hopen tot eind november naar alle genoemde markten te kunnen verzenden," zegt Orbegozo Tellez.

Orbegozo Tellez werkt samen met zijn zakenpartner Lisette Cruz, die de nieuwe onderneming is gestart om de Peruaanse citrussector te ondersteunen. "We zijn een consortium van bedrijven met Mapi Fruits EIRL aan het hoofd, dat verantwoordelijk is voor de handel in het fruit. Brokers and Logistics Solutions SAC verzorgt de logistiek en makelaardij, en we werken synergetisch samen met andere bedrijven in het consortium, zoals Astral Group, Andeatrade en Mapi Fruits, die optreden als exporteurs. We hebben het beste team; goed opgeleid, efficiënt en een essentieel onderdeel van het bedrijf," concludeert Orbegozo Tellez.

Voor meer informatie:
Andres Orbegozo Tellez
Mapi Fruit Eirl-Peru
Tel: +51 922 951 371
[email protected]

Publicatiedatum: