Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 18.000 hectare blauwe bessen in Peru

In 2023 besloeg het Peruaanse blauwe bessenareaal 18.614 hectare, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ProArándanos. "Er werden 65 rassen geteeld", zei directeur Luis Miguel Vegas Arias-Stella op een webinar over het voorbije seizoen.

La Libertad was de belangrijkste blauwe bessenregio met een areaal van 8.448 hectare, gevolgd door Lambayeque met 5.391 hectare. Ook in Ica, Lima, Áncash, Piura, Moquegua en Cajamarca worden veel blauwe bessen geteeld. De meest geteelde variëteiten zijn Ventura, Biloxi, Sekoya Pop, Rocío en Emerald.

Dit panorama staat in schril contrast met 2016, toen het areaal slechts 1.932 hectare besloeg, de teelt in zes regio's plaatsvond en er dertien rassen werden aangeplant. In dat jaar was La Libertad goed voor 90% van het totaal en was Biloxi het meest geteelde ras, op de voet gevolgd door Rocío, Ventura en Emerald.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: