Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kronen GS 20 bandsnijmachine geoptimaliseerd

Kronen heeft onlangs verbeteringen aangebracht aan haar GS 20 bandsnijmachine om een betere hygiëne, een verbeterde operationele veiligheid en lagere kosten voor klanten te realiseren als het gaat om de aankoop van belangrijke reserveonderdelen. De gerenommeerde machine is een klassieker in het machineportfolio van Kronen en verwerkt groenten, fruit, sla en een veelheid aan andere zeer uiteenlopende voedingsproducten met een capaciteit tot 4.000 kg per uur.

Om ervoor te zorgen dat de snijmachine op lange termijn perfecte snijresultaten behaalt, moeten onderdelen, zoals de rollagerhouder voor de transportband, na een bepaalde tijd vervangen worden. Tot nu toe moesten de blokken hiervoor in hun geheel worden vervangen. Nu zijn de rollagerhouders echter zodanig herzien dat alleen de steunstaven van de lagerassen vervangen hoeven te worden, waardoor een aanzienlijke kostenreductie wordt bereikt. Deze nieuwe versies zijn achterwaarts compatibel. Als gevolg hiervan kunnen zelfs bestaande modellen profiteren van de besparingen op lange termijn die nu beschikbaar zijn door de nieuwe reserveonderdelen in één keer aan te schaffen.

Wat betreft het hygiënische ontwerp van de machine heeft Kronen het aantal schroefbevestigingen voor de band en messenbak verminderd, de productafvoer verbeterd en de messenflens opnieuw ontworpen. Kronen heeft ook de zwenkarm, een optionele accessoire van de GS 20 voor het eenvoudiger vervangen van de snijschijven, verbeterd om holle ruimtes te elimineren en het aantal schroefbevestigingen te verminderen. Bovendien verbetert een nieuwe functie voor het bevestigen van de slede de operationele veiligheid door te voorkomen dat de zwenkarm onbedoeld wordt geraakt wanneer de machine wordt verplaatst.

De GS 20 wordt gekenmerkt door zijn hoge prestaties en verwerkingskwaliteit, die garant staan voor nauwkeurig en voorzichtig gesneden producten. De machine wordt al vele jaren wereldwijd gebruikt door klanten in de sector van industriële voedselverwerking. Als multifunctionele machine die flexibel kan worden gebruikt voor het snijden, trekken, versnipperen en raspen van een veelheid aan producten, is de GS 20 een betrouwbare, flexibele oplossing voor de voedingssector.

Eric Lefebvre, Managing Director en Technisch Directeur bij Kronen: "Het is belangrijk dat we altijd blijven leren, ontwikkelen en vooruitgang boeken in plaats van genoegen te nemen met wat we al bereikt hebben. Ik denk dat dat echt kenmerkend is voor ons team bij Kronen. Al 40 jaar lang hebben onze contacten met de sector, de onderzoekswereld en groepen deskundigen zoals de EHEDG ons geholpen om nieuwe inzichten te verwerven op het gebied van technologie en hygiënisch ontwerp en om deze kennis te implementeren in onze ontwikkelingsactiviteiten. Ons doel is om oplossingen te ontwikkelen waar onze klanten baat bij hebben en de upgrades van de GS 20 zijn weer een uitstekend voorbeeld van hoe we dit bereiken."

Voor meer informatie:
Kira Krollpfeiffer
Kronen
Tel: +49 7854 9646-160
[email protected]
www.kronen.eu

Publicatiedatum: