Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Georgische blauwe bessen op weg naar EU en VK

Het ministerie van Economische Zaken van Georgië heeft de export aangekondigd van 500 ton blauwe bessen naar de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk in het kader van het Lead Generation Programme. Dit initiatief is bedoeld om de contacten tussen lokale telers en internationale kopers te vergemakkelijken en zo de mogelijkheden voor marktexpansie te vergroten. Een deel van de blauwe bessen heeft de markten van bestemming al bereikt.

Het programma is een samenwerking tussen Enterprise Georgia, het landbouwprogramma van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling en het agentschap voor plattelandsontwikkeling van het Georgische ministerie van Landbouw. Mikheil Khidureli, CEO van Enterprise Georgia, benadrukte de export van een "ongekend volume" blauwe bessen via deze regeling.

Georgische ondernemers die geïnteresseerd zijn in de export van hun producten worden aangemoedigd om deel te nemen aan het programma. "Dit is een geweldige kans om een strategische partner te vinden en een gunstig contract af te sluiten. Ik denk dat we met dergelijke gerichte verbintenissen een aanzienlijke impact kunnen hebben op de exportstatistieken van het land," aldus Khidureli. Toekomstige initiatieven zullen erop gericht zijn om potentiële kopers in contact te brengen met Georgische telers in verschillende sectoren, waaronder textiel, verpakkingsmaterialen, speelgoed en toevoegingsmiddelen voor diervoeding.

Bron: agenda.ge

Publicatiedatum: