Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agricola Plantar

"Wekelijks 160 containers Braziliaanse limes voor Europa"

De export van lime vanuit Brazilië gaat door, hoewel dit het winterseizoen is waarin weinig geoogst wordt. Het land heeft ook wat logistieke problemen met scheepvaartmaatschappijen die sommige havens overslaan, maar dit weerhoudt de Braziliaanse limetelers er niet van om fruit te exporteren. "De geografische spreiding van gebieden waar lime wordt geteeld, met verschillende klimaten, zorgt ervoor dat de aanvoer vanuit Brazilië door kan gaan," zegt Cassiano Berol van de Braziliaanse exporteur Agricola Plantar.

"Van juli tot september is het in Brazilië winter, met lage temperaturen en wat regen, vooral in het zuiden van Brazilië, waar São Paulo ligt. Aan de andere kant regent het in het noorden van Brazilië niet zo hard, waardoor de limesplantages meer zon en water hebben - irrigatie of regen - die een andere piek van het seizoen hebben voor de teelt van limes," stelt Berol.

Het probleem van scheepvaartlijnen die havens in Brazilië overslaan, zorgt voor complicaties voor telers en exporteurs. "In het noordoosten van Brazilië, evenals in Rio de Janeiro en andere havens, hebben ze logistieke problemen met scheepvaartmaatschappijen. Het is niet nieuw voor ons Brazilianen. De haven van Santos in São Paulo is de belangrijkste haven van Brazilië en is verantwoordelijk voor 75% van de Braziliaanse handel. Het kan toeval zijn of niet, maar de limeteelt in de staat São Paulo is goed voor 70% van het Braziliaanse volume. Er vertrekken nu 160 containers met lime per week vanuit Brazilië naar Europa! De meeste van deze containers zijn afkomstig van de teelt in São Paulo. Dus dit gebrek aan het laden van lime in het noorden is secundair gezien het huidige scenario," legt Berol uit.

Hij zegt dat hun huidige leverancier van limes in São Paulo zit. "Ze werken met minder hoeveelheden. Hij heeft ook minder klanten, omdat ze veel waarde hechten aan de kwaliteit, met een diepgroene kleur, grotere maten met certificeringen die van kracht zijn, enzovoort. Daarnaast kunnen we goed omgaan met het gebrek aan regen in São Paulo omdat we irrigatie hebben in de meeste plantages," zegt Berol.

Traditioneel betekent de zomer in Europa een grotere vraag naar limes, met hogere prijzen. "De zomer in Europa is een zeer belangrijk moment voor ons om te participeren. Maar zoals altijd zetten we ons in om goede producten te laden en niet om Europa te overspoelen met limes van lage kwaliteit", zegt Berol.

Europa heeft extra fytosanitaire controles ingevoerd op aanvoer uit Brazilië. "Fytoproblemen in Brazilië zijn dezelfde fytoproblemen waarmee elke andere leverancier van fruit in een tropisch land te maken heeft. In een tropisch land regent het meer, is het warmer en is het onmogelijk om geen fytoproblemen te hebben. Ze zien greening bij Mexicaanse limes en sinaasappels en ze zien ook het hoge niveau van gewasbeschermingsmiddelen bij Vietnamese limes. We werken eraan om de fytoproblemen in Brazilië te verminderen en dat gebeurt al," besluit Berol.

Voor meer informatie:
Cassiano Berol
Agricola Plantar
Tel: +55 11 9 9676-8378
[email protected] / [email protected]
www.agricola-plantar.com.br

Publicatiedatum: