Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tekort aan Peruaanse gember verwacht"

Na de start van het Peruaanse biologische gemberoogst- en exportseizoen, waarin de prijzen hun hoogste niveau ooit bereikten, dalen de prijzen nu. Marco Antonio Salas Cueva, General Manager van Jalhuca Amazonía S.A.C., een Peruaanse teler en exporteur van biologische gember, verwacht bovendien een tekort aan Peruaanse gember tegen het einde van het seizoen.

Het zomerweer in de belangrijkste landen van Europa en de VS heeft geleid tot een afname van de vraag, zegt Salas. "Momenteel heeft de markt een pauze ingelast wat betreft zendingen en prijsstijgingen. Tot nu toe blijven we zowel Europa als de Verenigde Staten regelmatig bevoorraden volgens het voorgestelde schema. Tijdens deze tijd van het jaar is er altijd minder volume vanwege de vakanties op het noordelijk halfrond, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. De afgelopen weken hebben we op 50% van onze capaciteit gewerkt." kt."

De afnemende vraag heeft geleid tot een verlaging van de prijzen, legt Salas uit. "De prijzen, die de afgelopen maanden stegen, zijn de laatste weken licht gedaald. Momenteel lijkt er een evenwicht te zijn bereikt, waarbij gemiddelde prijzen van 4,5 soles (€1,10) per kilogram bij oorsprong worden gehandhaafd, na pieken van 6 soles (€1,46) per kilogram enkele weken geleden."

Hij verwacht hogere prijzen later in het seizoen als de gembervoorraad afneemt. Jalhuca Amazonía exporteert ook kurkuma. "We voorzien een moeilijk seizoen met hoge prijzen voor de rest van het jaar, omdat de voorraden op de velden week na week afnemen. Het is vrijwel zeker dat de meeste exporteurs tegen het einde van het seizoen met bevoorradingsproblemen te maken zullen krijgen. We hebben deze problemen al besproken met onze klanten en zullen hen regelmatig bedienen tot december, maar zeer beperkt van januari tot maart. We hopen het seizoen af te sluiten om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen 2025/2026," besluit Salas.

Voor meer informatie:
Marco Antonio Salas Cueva
Jalhuca Amazonía S.A.C.
Tel: +51 949 620 606
[email protected]

Publicatiedatum: