Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cargo-partner introduceert intermodale transport in heel Europa en Turkije

Als reactie op het voortdurende tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de frequente congestie op de weg aan de Europese grenzen, heeft het Duitse cargo-partner een reeks intermodale transportoplossingen geïntroduceerd die een breed netwerk van zowel EU- als niet-EU-landen bestrijken.

Naast transportoplossingen per spoor tussen Azië en Europa, biedt de internationale transport- en logistieke dienstverlener nu ook intermodale diensten aan van en naar verschillende landen binnen Europa, waaronder Turkije, het VK en Ierland. Door spoor en weg naadloos te combineren, biedt intermodaal transport aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenefficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Intermodaal als een betrouwbaar en duurzaam alternatief
Cargo-partner's intermodale transportoplossingen maken gebruik van 45 ft palletbrede containers en 13,6 m huiftrailers, waarbij gebruik wordt gemaakt van het spoor voor de belangrijkste transit etappe en ervoor wordt gezorgd dat goederen worden vervoerd zonder overladen tussen de transportmodaliteiten. Deze methode verlaagt niet alleen de kosten, maar minimaliseert ook de impact op het milieu, met potentiële CO₂-besparingen tot 80% in vergelijking met conventionele vrachtwagenoplossingen.

"De efficiëntie en betrouwbaarheid van intermodale logistiek maken het een ideale keuze voor verschillende sectoren", zegt Vladislav Kovačovský, Corporate Product Manager Intermodal bij cargo-partner. "Divers sectoren profiteren aanzienlijk van de kosteneffectiviteit en de verminderde ecologische voetafdruk."

De behoefte aan dergelijke innovatieve oplossingen werd ingegeven door de huidige logistieke knelpunten, zoals de recente rij vrachtwagens aan de Hamzabeyli/Kapetan Andreevo grens tussen Turkije en Bulgarije. Dergelijke vertragingen onderstrepen de behoefte aan alternatieve transportmethoden om de toenemende congestie en problemen bij grensovergangen te omzeilen.

Flexibele routingopties voor Europa-brede, deur-tot-deur dekking
Het aanbod van intermodale diensten van cargo-partner omvat flexibele routingopties met frequente vertrekken van en naar Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Turkije en Duitsland, België en Nederland. Bovendien worden België en Nederland gebruikt als gateways voor verdere transportdiensten naar het VK en Ierland.

Intermodaal transport is bijzonder geschikt voor langeafstandstransporten van meer dan 1.000 kilometer en biedt concurrerende transittijden en stabiele prijzen over langere perioden. Ondersteund door een robuust netwerk van Europese rail hubs en naadloze deur-tot-deur connectiviteit, garandeert intermodale logistiek betrouwbaarheid en efficiëntie over verschillende geografische gebieden.

Met een aanhoudend tekort aan vrachtwagenchauffeurs dat naar verwachting de komende jaren zal verergeren en tienduizenden vacatures voor chauffeurs, biedt intermodale logistiek een levensvatbare oplossing om de druk op het traditionele vrachtvervoer over de weg te verlichten. Door het spoor als primaire transportmodus te gebruiken, kunnen bedrijven hun afhankelijkheid van overbelaste wegennetwerken verminderen en tegelijkertijd effectief voldoen aan de groeiende vraag naar transport.

"Onze geïntegreerde aanpak combineert weg- en spoorvervoer en biedt een duurzaam alternatief dat congestie op de weg vermindert en zorgt voor soepele transportprocessen," voegde Vladislav Kovačovský toe.

Voor meer informatie:
cargo-partner GmbH
Zeppelinstraße 1
85399 Hallbergmoos, Duitsland
Tel: +49 811 99967-0
[email protected]
cargo-partner.com

Publicatiedatum: