Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tunesië

Regio Nabeul verwacht druivenoogst van 39.000 ton

In de regio Nabeul in oost-Tunesiƫ wordt de druivenoogst dit jaar geraamd op 39.000 ton, verdeeld over 25.000 ton wijn- en 14.000 ton tafeldruiven, volgens schattingen van de lokale commissie voor landbouwontwikkeling (CRDA). Grombalia, een belangrijk wijngebied dat verantwoordelijk is voor ongeveer 40% van de Tunesische wijnproductie, zal dit seizoen naar verwachting 8.000 ton wijndruiven en 4.000 ton druiven voor tafelgebruik gaan opbrengen, hoewel deze cijfers onderhevig zijn aan klimaatschommelingen.

Chokri Bouziri, voorzitter van de lokale landbouwbond in Grombalia, benadrukte de vermindering van de wijnbouwgebieden met 10 tot 15%, waardoor er 800 ha overblijft voor de teelt van tafeldruiven en 1600 ha voor wijnstokken, waarvan vele verouderd en minder productief zijn. De wijnproducenten in de regio hebben hun bezorgdheid geuit over de stijgende teeltkosten, die voornamelijk te wijten zijn aan dure landbouwmachines en waterschaarste.

Nabeul is een grote regio in de Tunesische druivenproductie, met een aandeel van ongeveer 70% in de wijngaardproductie en 12% in de teelt van tafeldruiven, met ongeveer 3000 wijndruiventelers in Grombalia, Bou Argoub, Korba en Takelsa.

Bron: tap.info.tn

Publicatiedatum: