Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsmarkt Frankfurt:

"Om kwaliteitsredenen gedwongen Spaanse groenten te blijven importeren"

De traditionele seizoensovergang van Spaanse naar Nederlandse producten blijkt dit jaar extreem moeilijk. "Met ijsbergsla, bijvoorbeeld, schakelen we normaal gesproken halverwege tot eind mei volledig over op Nederlandse producten. Maar dit jaar lopen we nog steeds op twee sporen, omdat de kwaliteit van de Nederlandse producten er gewoon niet is. Je kunt bijvoorbeeld zien dat de kroppen sla veel kleiner zijn dan normaal in deze tijd van het jaar. Om kwaliteitsredenen zijn we daarom genoodzaakt om groente uit Spanje te blijven importeren," zegt Deniz Bingöl, groente- en fruithandelaar bij het Fresh Produce Centre in Frankfurt en standmanager bij Grüntal GmbH, dat daar is gevestigd. Het huidige prijsniveau voor ijsbergsla is echter gemiddeld, voegt hij eraan toe.

Deniz Bingöl laat een doos Nederlandse paprika's zien. Er is ook een hobbelige seizoensovergang in de categorie vruchtgroenten, omdat aubergines en courgettes nog steeds gedeeltelijk uit Spanje worden betrokken.

De in 2020 opgerichte groothandel blijft ook wortelen uit zowel Nederland als Spanje aanbieden. De wortelen worden momenteel echter tegen een zeer hoge prijs aangeboden, zegt Bingöl. "Witte en rode kool wordt momenteel ook tegen hoge prijzen aangeboden. We bieden hier vooral producten uit Nederland aan, hoewel we normaal gesproken al Duitse kool zouden aanbieden. In veel opzichten zou ik het huidige seizoen eerder ongewoon willen noemen; je zou het zelfs een uitzonderlijk jaar kunnen noemen."


Links: Spaanse en Nederlandse wortelen worden momenteel parallel verhandeld.
Rechts: ijsbergsla van Nederlandse oorsprong. Dit jaar zijn de kroppen sla veel kleiner dan normaal in deze tijd van het jaar, wat weer te maken heeft met het weer.

Voor meer informatie:
Deniz Bingöl
Grüntal GmbH
Groothandelsmarkt Frankfurt
Tel: +49 163 2040494
[email protected]

Publicatiedatum: