Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Barnier (Frankrijk)

Stabiele prijs en afzet Braziliaanse gember

Barnier, een Franse importeur met een stand op de groothandelsmarkt van Rungis, werkt het hele jaar door met gember uit Brazilië. "Van april tot juni importeren we jonge gember, ook bekend als babygember, een verse gember die bekend staat om zijn sterkere smaak. Droge gember importeren we het hele jaar door. We zijn erg tevreden over de kwaliteit van het product dat wordt ingevlogen. Net als bij alle producten in het exotische assortiment dat we afzetten, kiezen we voor kwaliteit. Dat is waarom klanten ons trouw blijven", meldt Steven Babin.

De consumptie blijft relatief stabiel over het jaar. "Hoewel de verkoop bijna het hele jaar door stabiel is, is er toch wat meer dynamiek tijdens de feestperiodes. Misschien zal er ook een toename van de consumptie merkbaar zijn tijdens de Olympische Spelen, maar als dat zo is, zal het waarschijnlijk om een lichte stijging gaan. Ook de prijzen zijn sinds december nauwelijks veranderd. We zagen de vraag naar ons product stijgen toen de import uit China logistieke problemen ondervond met de crisis in de Rode Zee. Maar we veranderen de prijzen niet voor slechts een paar weken. We hebben ook een paar verhogingen gehad op leveranciersniveau, maar die waren te klein om invloed te hebben op de prijs in het schap."

Frécinette Santana-banaan
Naast gember verkoopt de importeur ook Frécinette Santana, een product dat steeds populairder wordt op de Franse markt. "Het is een kleine banaan die we per vliegtuig importeren uit Colombia. Je vindt het in winkels als Carrefour en Grand Frais. Het is heel zoet, eerder gedrongen en rond en valt erg in de smaak bij kinderen en gezinnen. Het is het hele jaar door verkrijgbaar en is vooral populair tijdens de feestdagen. De vraag kan dan vijf of zes keer zo groot zijn, wat het tot een hele uitdaging maakt om iedereen te bevoorraden."

Voor meer informatie:
Steven Babin
Barnier
[email protected]

Publicatiedatum: