Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kersenseizoen was goed voor Griekse telers en handelaren"

Niet elke Griekse handelaar in kersen heeft een slechte tijd gehad door de weersomstandigheden. Volgens Apostolos Tsinoglou, eigenaar van de Griekse fruitexporteur Europe Export, hebben ze eigenlijk een vrij goed seizoen gehad: "Voor het kersenseizoen van dit jaar was het over het algemeen een goed jaar voor zowel telers als handelaren in fruit. Ja, er waren zeker uitdagingen op het gebied van zowel het weer als lagere volumes, maar we hebben het beste kunnen maken van de situatie die ons werd voorgeschoteld."

Tsinoglou geeft aan dat de hagel ook de bomen in de bergen heeft beschadigd, waardoor de volumes voor de kersen van dit seizoen zijn gedaald. "Ongeveer 15 tot 20 dagen geleden kreeg Griekenland in bepaalde gebieden te maken met hagel en dat heeft ons inderdaad getroffen. Het veroorzaakte ook ernstige schade aan de bomen in de bergen. De hoeveelheid was dit jaar 30% minder dan vorig jaar, maar het fruit was wel groter dan vorig jaar."

De lagere beschikbaarheid van Griekse kersen betekende dat de prijzen sinds het begin van het seizoen omhoog zijn geschoten: "Over het geheel genomen hebben deze factoren geleid tot hogere prijzen voor kersen. Deze kersenprijzen begonnen bij 2,3 euro tot 3,3 euro per kilogram voor de telers. Nu, aan het einde van het seizoen, zijn deze prijzen gestegen van 3,2 euro tot zelfs 3,8 euro per kilo", besluit Tsinoglou.

Voor meer informatie:
Apostolos Tsinoglou
Europe Export 2016 P.C.
Tel: +30 69 066 66 996
[email protected]
www.europeexportsfruits.com

Publicatiedatum: