Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst Chinese pomelo -50%

De zware stormen van de afgelopen weken en maanden hebben drastische gevolgen gehad voor de pomelosector. De teeltregio's van pomelo's in het zuiden van China zijn bijzonder hard getroffen door de overstromingen van dit jaar, met opbrengsten die naar verwachting tot 50% lager zullen liggen dan in voorgaande perioden. Deze abnormale omstandigheden hebben de Chinese pomelosector onder druk gezet en voor nieuwe uitdagingen gesteld.

Elk jaar staat april in het teken van de bloei van de bloemen en vruchten van de pomelo's. Het vroege voorjaar is dan ook een kritieke periode voor de uitvoering van ziekte- en plaagpreventiemaatregelen. Omdat het dit jaar van april tot juli gestaag heeft geregend, is het moeilijker geweest om deze normen te handhaven, wat heeft geleid tot een toename van ziekten en plagen. Bovendien heeft de aanhoudende bewolking geresulteerd in veel minder zonuren in de regio en een aanzienlijke afname van de voedingsstoffen die door de wortels van de pomelo's worden opgenomen.

"We exporteren voornamelijk witte en rode pomelo's en door de weersomstandigheden van dit jaar zal de opbrengst van witte pomelo's naar verwachting met 50-60% afnemen, terwijl de opbrengst van rode pomelo's naar verwachting met 40-50% zal afnemen", zegt Lan Bilong, General Manager van Onedayone in het zuiden. Door de dreigende daling van de teelt is het aanbod van pomelo kleiner geworden en zijn zowel de marktprijzen als de exportkosten gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Ondertussen hebben de geopolitieke omstandigheden rond de Rode Zee geleid tot langere verschepingscycli, aangezien het transport naar schatting 10 dagen langer duurt. De langere duur van deze reis heeft een verdere impact op de kwaliteit van de pomelo.

Onedayone is actief bezig met het implementeren van nieuwe maatregelen binnen de teelt, de opslag en het transport om deze externe uitdagingen het hoofd te bieden en het herstel en de stabiliteit van de pomelosector te bevorderen. Alle beslissingen worden genomen met het oog op het optimaliseren van de kwaliteit van de pomelo en het verzekeren van voldoende aanvoer voor de export. Volgens Bilong heeft de recente toename van overstromingen en andere extreme weersomstandigheden ertoe geleid dat het bedrijf een aantal van zijn teeltstrategieën in de getroffen regio's heeft aangepast, zoals het meer handmatig uitdunnen van scheuten, het aanvullen van groeiende fruitbomen met extra voedingsstoffen en het verbeteren van het proces voor het beheer van plagen en ziekten. Er moet ook extra aandacht worden besteed aan het vroegtijdig herkennen van potentieel laagproductieve fruitbomen, zodat er corrigerende maatregelen kunnen worden genomen om het aanbod te maximaliseren.

Hoewel de overstromingen van 2024 een aanzienlijke impact hebben gehad op de teelt van pomelo's dit jaar, blijft Onedayone zich inzetten om samen te werken met zijn telers om de gevolgen van natuurrampen te beperken. Bilong: "Deze uitdagingen zijn niet uniek voor ons, maar worden ervaren door alle schakels in de toeleveringsketen. Met gezonde communicatie en betrouwbare samenwerking zullen we de moeilijkheden van dit seizoen overwinnen."

Voor meer informatie:
Maggie Peng
Onedayone Group
Tel: +86 187 17865462
[email protected]

Publicatiedatum: