Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijd vraag naar subtropisch fruitrassen getest in woestijn Israël

Het woestijnachtige en semi-aride klimaat van Israël is ideaal voor het testen van nieuwe gewenste eigenschappen, vooral voor subtropisch fruit. Telers van over de hele wereld importeren onderstammen, enten en nieuwe variëteiten mango-, avocado- en lycheebomen uit Israël. De leverancier is Banai Ltd., een in Israël gevestigde teler en exporteur die ook levert aan internationale land- en tuinbouwconsultants.


Alon Ram, hoofd landbouwkundige van Banai Nurseries.

Volgens Daniel Banai, CEO en eigenaar van de tweede generatie, die een gekwalificeerde landbouwkundige is, is Banai een zeer gediversifieerd bedrijf. "We zijn gespecialiseerd in mango-, lychee- en avocadoteelt en plantenvermeerdering. We hebben onze eigen plantages van deze fruitsoorten, die in totaal ongeveer 45 ha beslaan. We onderhouden uitgebreide moederplantentuinen voor onderstammen, enten en diverse andere plantmaterialen. Bovendien exporteren we deze materialen wereldwijd en werken we samen met telers in Spanje, Zuid-Afrika en Californië. We hebben ook een kwekerij in Zambia. Daarnaast hebben we onze eigen kwekerij in Israël en werken we samen met partners wereldwijd."

Zijn vader, Yaron Banai, begon het bedrijf in 1979. Het is gevestigd aan de noordkant van het Meer van Galilea, vlak bij de oude stad Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in vier gebieden: hun eigen teeltbedrijven waar ze mango, lychee en avocado verbouwen; plantenvermeerdering, waarvan Banai een aanzienlijke hoeveelheid plantmateriaal wereldwijd exporteert. Ze leveren adviesdiensten aan 40 grootschalige teeltbedrijven in Israël en over de hele wereld, waaronder Mexico, de VS, Ivoorkust, Zambia en Zuid-Afrika. Ze hebben ook hun eigen kwekerijen.

Het bedrijf heeft vijf landbouwdeskundigen die samenwerken en gespecialiseerd zijn in de fruitsoorten die ze telen en beheren."We geven advies over irrigatie, variëteiten, snoeien en bemesten. We werken samen met veredelaars en vertegenwoordigen enkele gepatenteerde variëteiten in Israël. We doen ook veel aan vermeerdering. We exporteren niet alleen naar Europa als onze belangrijkste markt, maar ook naar de VS en Canada. We verzenden mango's naar Europa en Canada en lychees naar Europa, Canada en de VS. We exporteren fruit via het nabijgelegen verpakkingsbedrijf Shoham," zegt Banai.

Het bedrijf vertegenwoordigt gepatenteerde variëteiten van over de hele wereld. "We hebben exclusiviteit voor het Green-Motion avocadoprogramma van Eurosemillas en UC voor hun nieuwe avocadovariëteiten; wij zijn de hoofdlicentiehouder in Israël. Ook hebben we een contract met het Volcani Centre, waardoor we exclusiviteit hebben voor het selecteren en vermeerderen van alle nieuwe mangorassen in Israël. We exporteren plantmateriaal en zaden naar de VS, Spanje, Zuid-Afrika, Turkije, Japan en India. We sturen micro-avocadoplanten, al geënt, naar India," zegt Banai.

Waarom zijn telers geïnteresseerd in nieuwe variëteiten?
"In Israël is er al vele jaren een selectie van onderstammen. Telers zijn geïnteresseerd in nieuwe variëteiten en onderstammen die betere prestaties leveren en alternatieve draagkracht overwinnen. Ze willen onderstammen die bestand zijn tegen zout en waterstress, omdat hitte een belangrijke beperkende factor is. Bij nieuwe variëteiten zijn we op zoek naar een hoge opbrengst en een hoge dichtheid, met weerstand tegen verschillende bodem-, hitte- en klimaatomstandigheden. Tijdens een recente hittegolf bijvoorbeeld, bleef één lycheevariëteit onaangetast terwijl een andere zwaar werd getroffen, en hetzelfde gold voor mango. We voeren onze testen uit in Israël, maar in de toekomst zullen we ze misschien uitbreiden naar andere landen. Vanwege het hete, droge klimaat en het zoutgehalte van de grond staat Israël bekend om het ontwikkelen en testen van nieuwe variëteiten. Het is de beste plek om onderzoek te doen, omdat we de zwaarste omstandigheden hebben," besluit Banai.

Voor meer informatie:
Daniel Banai
Banai Ltd.
Tel: +972 54-622-4601
[email protected]
www.banaifarming.com

Publicatiedatum: