Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voorraad terugkopen door regering

India: Appeltelers willen niet af van telescoop kartons

De recente richtlijn van de regering Sukhu, die het gebruik van universele kartons voor appeltransacties verplicht stelt, heeft geleid tot bezorgdheid onder de appeltelers en commissionairs, zoals BJP-leider Jairam Thakur meldde. Thakur bekritiseerde het gebrek aan voorbereiding van de regering op de invoering van deze regel aan het begin van het appelseizoen. Hij wees erop dat appeltelers nu vastzitten aan telescoop kartons, die van de ene op de andere dag verouderd zijn, waardoor ze aanzienlijke verliezen lijden. Thakur heeft de regering opgeroepen om deze kartons, die nu overbodig zijn geworden, terug te kopen en de telers hiervoor te compenseren.

Bovendien heeft het mandaat voor universele kartons geleid tot operationele hindernissen, waarbij commissionairs appelen weigeren die verpakt zijn in de oude telescoop kartons, wat logistieke en financiƫle problemen veroorzaakt voor de telers. Thakur wees erop dat het ontbreken van duidelijke richtlijnen of alternatieven de situatie van zowel de appeltelers als de commissionairs verergert. Hij drong er bij de regering op aan om te zorgen voor de beschikbaarheid van universele kartons van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen om de appelteelt te ontlasten.

Thakur uitte ook kritiek op het feit dat de regering in het verleden de behoeften van appeltelers over het hoofd heeft gezien en verwees naar een eerdere beleidsfout met betrekking tot het mandaat voor aankopen op gewicht zonder te voorzien in de nodige weeginfrastructuur op marktplaatsen, wat leidde tot verdere onenigheid en problemen voor appeltelers.

Bron: thenewshimachal.com

Publicatiedatum: