Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste container bakbananen geëxporteerd uit Guatemala

One Banana kondigde de succesvolle export aan van haar eerste container bakbananen, een belangrijke uitbreiding van haar productportfolio om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van haar retailklanten. Deze mijlpaal maakt deel uit van een breder initiatief dat een nieuw teeltbedrijf voor bakbananen aan de Pacifische kust van Guatemala omvat.

Dit nieuwe bedrijf beslaat ongeveer 70 ha en omvat een station voor het verpakken van bakbananen, waardoor kwaliteit, controle en efficiëntie van teelt tot distributie gewaarborgd zijn. De eerste zending bevatte 840 kartons bakbananen, met ambitieuze plannen om uit te breiden naar zes containers per week tegen eind maart 2025.

"Het uitbreiden van ons productportfolio is een belangrijke stap voorwaarts in onze missie om vers fruit van hoge kwaliteit te leveren en duurzame groei te bevorderen. Met deze uitbreiding versterken we onze positie als leider in de sector," aldus Ingrid López, logistiek directeur bij One Banana.

De verscheping begon in de eerste helft van het jaar. Op volle capaciteit verwacht One Banana vijf tot zeven containers per week te kunnen leveren, zodat klanten kunnen rekenen op een consistente en betrouwbare levering van verse bakbananen. Deze onderneming versterkt de positie van het bedrijf als een gediversifieerd en verticaal geïntegreerd bedrijf, dat conventionele en biologische bananen, natuurlijke ingrediënten en nu bakbananen aanbiedt, allemaal afkomstig van haar duurzame en gecertificeerde teeltbedrijven in Guatemala, Ecuador en Peru.

Naast de uitbreiding van het productaanbod heeft One Banana onlangs zijn duurzaamheidsstrategie PlanetA gelanceerd. Deze vooruitstrevende strategie heeft als doel om tastbare verschillen te maken en nieuwe standaarden te stellen voor een duurzaam voedselsysteem. De strategie omvat tijdgebonden doelstellingen met specifieke en meetbare doelen voor duurzame activiteiten, waarbij winstgevendheid en duurzaamheid worden geïntegreerd.

"We zetten ons in om de wereld te voeden met voedsel dat goed is voor mens en planeet", zegt Rob Adams, president van One Banana. "We streven er voortdurend naar om ons aanbod te verbeteren en onze klanten beter voedsel te bieden. Nu zijn we verheugd om ons aanbod uit te breiden met duurzame bakbananen van hoge kwaliteit, geteeld op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier."

Voor meer informatie:
Susana Pérez
AgroAmerica
Tel: (+502) 5554-8774
[email protected]
https://agroamerica.com/
https://onebananas.com/

Publicatiedatum: