Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LifeBag

Verpakkingen die houdbaarheid verlengen

Om de houdbaarheid van groenten en fruit te verlengen stelt Sfregola Materie Plastiche (SMP) een innovatief verpakkingssysteem voor. Dit Italiaanse bedrijf heeft verschillende producten in zijn catalogus die tegemoet komen aan de behoeften van zowel telers als handelaren en consumenten.

In het kader van de campagnes tegen voedselverspilling die op Europees en mondiaal niveau zijn gelanceerd, maar ook om economische verliezen bij telers en handelaren te voorkomen, is het belangrijk de houdbaarheid van groenten en fruit te kunnen garanderen.

"Eerst en vooral is er onze LifeBag: een composteerbare en biologisch afbreekbare zak die de levensduur van groenten en fruit kan verviervoudigen. De zak bestaat uit een geperforeerde enkelvoudige laag die de vermenigvuldiging afremt van alle micro-organismen die de kwaliteit van groenten en fruit aantasten."

Daarnaast is LifeBox op de markt gebracht. Ook deze oplossing verlengt de houdbaarheid in het schap. Deze biologisch afbreekbare en composteerbare papieren tray is geschikt voor onder meer aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

De werking van LifeBox wordt versterkt door LifeMat: een mat (ook composteerbaar en biologisch afbreekbaar) die op de bodem van de tray wordt aangebracht en de houdbaarheid verder verbetert.

"En om het assortiment compleet te maken, hebben we LifeFilm toegevoegd, dat handig is voor het maken van heat-sealed verpakkingen en flowpacks in verschillende formaten."

"Alle verpakkingen in het LifeBag assortiment zijn gericht op de hele toeleveringsketen: van telers tot verpakkers en van exporteurs tot supermarktketens consumenten. LifeBag is geschikt voor de hele groente- en fruitmarkt."


Voor meer informatie:
LifeBag
Via Foggia 45
76121 Barletta (BT) – Italië
Tel: +39 (0)883 526148
Lifebag instructies
Lifebag resultaten
Lifebag assortiment
[email protected]
www.lifebag.it

Publicatiedatum: