Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste nieuwe Fragola druiven geplukt

Vorige week vrijdag is in Zuid-Italië de pluk van de Fragola druiven van start gegaan. Ze worden in Italië en Europa op de markt gebracht door de coöperatie Zuccarella.

"We liggen meer dan twee weken voor op schema, niet alleen dankzij het warme weer dat de rijping van de trossen heeft versneld, maar vooral omdat de gewassen dit jaar tijdens de vruchtzetting al werden bedekt", zegt Rocco Zuccarella, voorzitter van deze coöperatie uit de provincie Matera. "Het is een van onze nicheproducten die we tot half oktober continu aan onze klanten kunnen leveren, want we hebben vroege en late rassen. Ons idee om acht jaar geleden een paar percelen met Fragola druiven aan te planten is een uitstekende keuze gebleken. Op die manier hebben we de teelt kunnen differentiëren en de economische resultaten zijn prima. We waren trouwens de eersten die in deze teelt investeerden in de regio Basilicata."

Het suikergehalte van de Fragola druiven bereikt gemakkelijk een Brix-waarde van 17-18 graden. De druiven hebben een onmiskenbare smaak die doet denken aan aardbeien, maar dit ras wordt ook gewaardeerd om zijn heilzame en voedzame eigenschappen. Het is rijk aan vitamine A en B, vitamine C, kalium, ijzer, fosfor, calcium, mangaan en magnesium, evenals aan polyfenolen en flavonoïden die in de pitten en de schil zitten.

Meer dan 90% van de oogst wordt verkocht aan Italiaanse en Europese supermarkten. "We hebben akkoorden met twaalf supermarktketens. De druiven worden verpakt in kartonnen punnets van 500 gram die vervolgens in een krat passen. Maar de volumes per klant zijn eerder beperkt. We ondervinden geen enkele moeilijkheid om het product op de markt te zetten en ook de prijzen zijn tevredenstellend. We exporteren ook naar Duitsland en Zwitserland", besluit Rocco Zuccarella.

Voor meer informatie:
Zuccarella Società Cooperativa Agricola
Via Val D'Agri – Scanzano Jonico (MT)
Tel: +39 (0)835 954209
[email protected]
www.zuccarella.com

Publicatiedatum: