Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Italiaanse kersen beschikbaar tot eind juli

De grillige weersomstandigheden hebben de kersenteelt van de Italiaanse coöperatie Sant'Orsola niet gehinderd, noch in kwaliteit, noch in kwantiteit. De aanhoudende regenval tijdens de bloeiperiode in Trentino deed het ergste vrezen, maar dankzij netten die zowel de regen als insecten buiten hielden kon de schade tot een minimum worden beperkt.

Nicola Leonardi

"We verwachten een seizoen met veel kersen waarvan minstens 70% van maat 28 plus zal zijn", zegt sales manager Nicola Leonardi. "Onze Kordia's zijn knapperig en hebben een volle smaak, vooral dankzij de zonnige dagen in deze maand juli. Binnenkort begint ook de pluk van het Regina ras."

De leden van de coöperatie hebben de richtlijnen gevolgd en de nodige investeringen in een nieuwe oogstmethode gedaan, wat hen ook toelaat zich meer te concentreren op de plantgezondheid. Het sorteren op kwaliteit en maten gebeurt in het pand van de coöperatie met hightech machines. Op deze manier zet Sant'Orsola de kroon op het werk van haar leden die al meer dan 40 jaar kersen telen.

"De oogst van de Kordia kersen, het ras met het grootste areaal bij onze leden, begon eind juni, een week later dan gewoonlijk. Op dit moment zitten we in volle oogst met deze variëteit."

Voor het eerst zal de oogst van de leden uit Trentino worden aangevuld met die van telers uit Zuid-Tirol, waar de kersenboomgaarden zich op een hoogte tot 1.500 meter bevinden en die toelaten een vervolg te breien aan de afzet, namelijk tot eind juli. Een andere nieuwigheid zijn de etiketten op de verpakkingen met het merk Sant'Orsola, met afbeeldingen en kleuren die verwijzen naar de Italiaanse herkomst.

"Met onze kwantiteit, kwaliteit en maatsortering kunnen we zelfs de meest veeleisende klanten en consumenten tevreden stellen. De vraag is enorm op dit moment, maar we kunnen eraan voldoen. Bovendien kunnen we dankzij de samenwerking met de Zuid-Tiroolse teeltbedrijven in ieder geval tot eind juli product op de markt brengen", besluit Leonardi.

Voor meer informatie:
Sant'Orsola Soc. Coop. Agricola
Via per Trento 11/e
38057 Pergine Valsugana (TN) – Italië
Tel: +39 (0)461 518111
www.santorsola.com