Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vooruitzichten voor afzet plat steenfruit

Het handige platte steenfruit is van relatief recente datum, maar wel een blijvertje in de sector, zo blijkt ook uit de teeltgegevens: slechts 1% van het geregistreerde paraguayo-areaal in 2021 dateert van vóór het jaar 2000. Ook de platte nectarine zal dit segment naar verwachting een nieuwe impuls geven en daar zal Ondine, een merk van clubrassen, graag aan bijdragen.

"We telen al jaren platte nectarines", zegt Paco Jara, manager van Huerta Campo Jara, een Noord-Spaans teeltbedrijf. "Eerst deden we dat met Franse rassen die toen nog wat problemen vertoonden met de stampersluiting. Toch was het een fruitsoort die ons erg interessant leek, dus toen ASF de rassen lanceerde die vandaag de dag deel uitmaken van de Ondine club, besloten we ons bij de groep aan te sluiten."

"In 2021 zijn we begonnen met het planten van de eerste bomen en sindsdien hebben we het areaal elk jaar opgeschaald. Het doel is om over drie jaar 150 hectare te hebben van platte nectarines en paraguayo's uit de Ondine reeks."

"De marktintroductie in voorgaande jaren was erg positief en ook voor 2024 zijn de vooruitzichten prima. De afzet loopt vlot en de klanten zijn heel tevreden met het product."

"Omdat we als een van de laatsten zijn toegetreden tot de Ondine-groep en onze percelen jong zijn, hebben we nog steeds een beperkte oogst. Het gros van onze opbrengst leveren we aan de Spaanse supermarktketen Eroski."

"Met de Ondine rassen hebben we fruit in huis met een correcte stampersluiting en een geweldige smaak. Plat steenfruit is ook gemakkelijk te consumeren als snack. Dit fruit heeft het dus allemaal", merkt Paco op.

"Het Ondine-assortiment is al behoorlijk bekend in heel Europa, vooral in Duitsland, waar momenteel een groot percentage van de opbrengst wordt geconsumeerd. Maar het platte steenfruit van Ondine is ook goed bekend in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje."

"Het areaal van deze clubvariëteiten van platte perziken en platte nectarines in Frankrijk, Italië en Spanje wordt op een gecontroleerde manier uitgebreid zodat Ondine uniek kan blijven, zowel voor de teler als voor de consument."

Voor meer informatie:
Huerta Campo Jara S.L.
Avda. Zaragoza 21
50100 La Almunia de Doña Godina (Zaragoza) – Spanje
Tel: +34 976 600 743
[email protected]
www.huertacampojara.com

Publicatiedatum: