Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directeur Anecoop, Joan Mir, onderscheiden

De directeur van de Spaanse telersvereniging Anecoop, Joan Mir Piqueras, ontving vorige week uit handen van de minister van Landbouw, Luis Planas, een prijs voor zijn verdiensten in de land- en tuinbouwsector.

Joan Mir, geboren in 1958 in Mislata (Valencia), heeft een doctoraat in Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Valencia, waar hij 23 jaar lang werkte als professor Internationale Marketing.

Na voor verschillende bedrijven te hebben gewerkt, zoals Grupo Iber, Grupo Audit en het Valenciaanse exportinstituut Ivex, trad hij in 1997 toe tot het managementteam van Anecoop als directeur Marketing en Strategie en vicedirecteur, voordat hij in oktober 2010 de functie van algemeen directeur overnam.

"Anecoop is een bedrijf voor en door mensen. Daarom gaat deze erkenning, meer dan naar mij, naar de 21.000 telers die verbonden zijn aan Anecoop, naar de 20.000 werknemers in het magazijn en op de velden, en naar de 600 professionals in Spanje en in het buitenland die er dag na dag voor zorgen dat onze producten duizenden consumenten bereiken in ongeveer 70 landen. Ik bedank al die mensen, zonder uitzondering, voor hun samenwerking en hun inzet", verklaarde Mir.

Samen met zijn team heeft hij geholpen de Anecoop Group te versterken door leiding te geven aan de uitbreiding van de vestigingen van Anecoop France en Anecoop Polska en de opening van Anecoop Asia, Solagora, Anecoop Valle del Ebro en Anecwines Corporation in de Verenigde Staten.

Als fervent verdediger van het motto "eendracht maakt macht", en duidelijk in lijn met de trends, heeft hij met succes verschillende integratieprojecten gepromoot tussen de aangesloten coöperaties en bedrijven van Anecoop, met als doel hun groei en toekomst te ondersteunen, evenals die van de duizenden telers die deel uitmaken van de coöperaties, die samen met hun gezinnen de ruggengraat vormen van de economie en de werkgelegenheid op het platteland.

Hij heeft ook belangrijk werk verricht op het gebied van institutionele betrekkingen door deel te nemen aan talrijke handelsmissies die door de Europese Unie werden georganiseerd en heeft de lancering ondersteund van innovatieve communicatiecampagnes gericht op consumenten, om het publiek bewust te maken van de essentiële rol van de tuinbouw in de maatschappij. In 2020 promootte hij ook de toetreding van Anecoop tot het UN Global Compact Netwerk Spanje, waarmee de betrokkenheid van het bedrijf bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN werd aangetoond.

Voor meer informatie: www.anecoop.com

Publicatiedatum: