Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vraag en aanbod Peruaanse gember in evenwicht"

"We zien groeipotentieel in de Japanse en Amerikaanse markt. Europa blijft daarentegen stabiel", stelt Fabricio Andrade, CEO en oprichter van Earth Fructçifera International Holding Group. "We verwachten onze export te vergroten door te profiteren van de groeiende vraag en het productassortiment verder te diversifiëren."

Earth Fructífera International Holding Group werd opgericht in 2010 en exporteert niet alleen producten zoals bananen en dragonfruit, maar adviseert en financiert ook telers om hun teelt en infrastructuur te verbeteren. "We begonnen met de export van bananen van onze eigen percelen in Ecuador, maar we zagen de mogelijkheid om het aanbod te diversifiëren met mango's, avocado's en gember uit Peru", zegt Andrade.

"Zo kunnen klanten makkelijk meerdere producten bij één leverancier betrekken." Earth Fructífera heeft vestigingen in Chili, Peru, Ecuador en de Verenigde Staten en richt zich op de export van groenten en fruit van hoge kwaliteit.

Gember
De Peruaanse gember is beschikbaar van juli tot en met december. "We verwachten dit jaar 40 containers ter waarde van $1,5 miljoen te verschepen."

De gembermarkt biedt zijn eigen uitdagingen en kansen. Peruaanse gember, die bekend staat om zijn geconcentreerde en pittige smaak, concurreert met het product uit China en Brazilië. Volgens Andrade heeft de Chinese gember een prijsvoordeel, maar onderscheidt de Peruaanse gember zich in smaak en kwaliteit, waardoor het voor bepaalde markten onvervangbaar is. De vraag naar gember lijkt dit seizoen stabiel en in evenwicht met het aanbod van het land.

Avocado's
Dit jaar heeft het bedrijf 64 containers met Peruaanse avocado's op de markt gebracht in Europa en Canada. "Peru heeft doorgaans grotere maten dan Colombia of Mexico. Dit is een voordeel omdat de Europese markt de voorkeur geeft aan grotere avocado's", zegt Andrade.

"De Peruaanse avocadoteelt is veelbelovend. De gemiddelde opbrengst is hoog en de aanwezigheid op de internationale markt neemt elk jaar toe."

De crisis in het Suezkanaal is gunstig geweest voor de Peruaanse telers, die interessante prijzen hebben gezien omdat Afrikaanse telers de Europese markt niet op tijd konden bereiken.

Bananen
De bananenexport is bijzonder relevant voor het bedrijf, dat voornamelijk het Cavendish ras exporteert, inclusief subvariëteiten zoals Valery en Williams. Deze bananen zijn voornamelijk bestemd voor China, Europa en het zuidelijke deel van Zuid-Amerika.

"Er is groeipotentieel op de Japanse en Amerikaanse markt", aldus Andrade, die aangeeft dat de bananenafzet van Earth Fructífera in Europa stabiel zou kunnen blijven door de daling van het aanbod als gevolg van klimatologische problemen in andere teeltlanden.

De teelt bij Earth Fructífera vindt plaats onder strikte kwaliteitsnormen, waardoor producten van hoge kwaliteit worden gegarandeerd. "We verkopen niet FOB of CIF, maar DDP, dat betekent tot en met de levering in het magazijn bij de klant", legt Andrade uit, die de toewijding van het bedrijf aan klanttevredenheid onderstreept.

Voor meer informatie:
Fabricio Andrade (CEO en oprichter)
Earth Fructifera International Holding Group
Calle Loma Blanca 146
Santiago de Surco (Lima) – Peru
Tel: +51 1 653 9997
Tel: +593 98 947 0531
[email protected]
www.efructifera.com

Publicatiedatum: