Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter de Keijzer, Fruitprint: "Ongelooflijk wat voor bereik No Waste Army heeft"

Opluchting bij 'schitterende ouwe bazen' in Griekenland

Tholen - 'Deze schitterende ouwe bazen in Griekenland zitten met een probleem!', meldde Pieter de Keijzer van Fruitprint afgelopen donderdag. De Griekse bio-telers Gerasimos Karantinos en Pantelis Petropoulos zaten met een partij van 30.000 kilo biologische watermeloenen in hun maag. Daarom besloot Pieter binnen zijn netwerk een oproep te doen. En met succes: vanmorgen was de helft van de meloenen al verkocht.

Gerasimos Karantinos en Pantelis Petropoulos

"Echt heel gaaf. Al snel kwam ik in contact met de mannen van No Waste Army en het is ongelooflijk wat voor bereik zij hebben. Gisterenochtend hebben ze alle leden gemaild en toen was er al 8.000 kilo verkocht. Ik krijg net een appje dat we al op de helft zitten, er is al 15.000 van de 30.000 kilo weg", vertelt Pieter.

Heel urgent
Hij werkt al geruime tijd samen met Gerasimos en Pantelis voor de verkoop van hun producten. "Ze telen naast watermeloenen ook sinaasappels en mandarijnen. De mannen gaven aan dat ze de watermeloenen nu even niet kwijt konden, vanwege lokale productie bij een klant die eerder rijp was dan verwacht en zodoende moest schakelen. Daardoor was het even heel urgent. Wel zoeken we naar meer afzetmogelijkheden op de lange termijn, ze hebben nog tot eind augustus goede beschikbaarheid aan watermeloenen."

Opluchting bij de telers
Pieter heeft vanmorgen Gerasimos en Pantelis al even gebeld om het goede nieuws door te geven. "Ze reageerden heel enthousiast, zijn heel opgelucht dat de meloenen een mooie bestemming hebben gekregen. Het gave aan de actie van No Waste Army is dat men niet alleen voor zichzelf kan bestellen, maar ook kan kiezen voor een donatie aan de Voedselbank. Ik denk dat meer dan de helft van deze meloenen bij de Voedselbank terecht zal komen. En het mooie is dat ze wel betaald worden aan de teler. Een win-win-situatie dus. Het is echt bizar wat No Waste Army voor systeem opgezet heeft. Ze zijn pas een jaar bezig en hebben toch al een enorm bereik, erg knap bedacht."

"Bijzondere bio-boeren moeten we altijd helpen!"
Stijn Markusse van No Waste Army plaatste vanmorgen het volgende bericht: "Zo doen we dat in Brabant! Donderdag werd ik getagd in het volgende probleem; Deze twee hele vriendelijke Griekse bio-boeren zitten met 30.000 kilo watermeloenen omdat hun Oostenrijkse klant ze niet afnam in verband met versnelde oogst in Oostenrijk door warm weer. En meloenen kan je niet bewaren. Na 3 seconden heel goed nadenken besloten we met Thibaud, Jacco en Frank om te helpen en de hele oogst af te nemen. Gisteren zijn we live gegaan met No Waste Army en bestel je eenvoudig meloenen voor jezelf óf doneer je een watermeloen voor de Voedselbank! Én erg belangrijk; we betalen de Griekse mannen méér dan de kostprijs die ze vroegen, want bijzondere bio-boeren moeten we altijd helpen!"

Klik hier voor de actiepagina van No Waste Army.

In oktober 2014 mocht Biojournaal mee op een persreis naar Griekenland, waarbij diverse biologische telers in het Westen van Griekenland bezocht werden, waaronder Gerasimos en Pantelis. Klik hier om de fotoreportage te bekijken van de bio-boomgaard van Pantelis.

Voor meer informatie:
Pieter de Keijzer
Fruitprint
Spindermolen 44
3371 RN Hardinxveld-Giessendam
06 23407197
[email protected]
www.fruitprint.eu