Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het weer heeft gezorgd voor goede kwaliteit druiven"

Het weer in Zuid-Europa heeft een positieve invloed gehad op de druiventeelt, volgens Giacomo Grande, technisch manager bij druivenveredelaar Grape Evolution: "In 2024 hebben druiven hun marktaandeel herwonnen, terwijl telers opnieuw begonnen zijn met het heraanplanten van druivengaarden, allemaal dankzij de uitstekende oogst in 2023. Voor dit seizoen zien we dat het weer een positieve rol heeft gespeeld in de kwaliteit van onze druiven, en die van druiven in het algemeen. Dankzij het huidige klimaat hebben onze druiven uitstekende kwaliteit en een duidelijke voorsprong op de concurrentie."

Volgens Grande is er dit seizoen veel vraag naar Italiaanse druiven. "De oogst van dit jaar begon al halverwege mei in de regio Siciliƫ. In Puglia kunnen we vanaf half juni doorgaan met onze vroege druiven 'Prime', 'Star Light' en 'Early Pearl', respectievelijk een witte, een rode en een zwarte druif. Dit zijn de vroegste druiven ter wereld. Op dit moment is de vraag uitstekend, mede dankzij de gunstige weersomstandigheden waar ik eerder over sprak, waardoor het Italiaanse product zich duidelijk onderscheidt van andere."

Grande hoopt dat het aanpassen van de smaken van hun druiven een positief effect zal hebben op het verslaan van de concurrentie: "We verwachten goede resultaten te behalen in het bereiken van nieuwe markten dit seizoen, omdat onze Grape Evolution druiven allemaal een unieke smaak hebben. We verschuiven van de traditionele muskaatsmaak naar nieuwe tropische smaken, zodat consumenten onze druiven verkiezen boven druiven met een meer neutrale of vlakke smaak," besluit hij.

Voor meer informatie:
Dimitrios Spanos
Grape Evolution
Tel: +30 694 615 6969
[email protected]
www.grapeevolution.com

Publicatiedatum: