Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Veel handelaren en zelfs telers die handel dreven met Egypte, hebben de handel verlaten"

Mohamed Marawan, eigenaar van de Poolse appelexporteur Sarafruit, benadrukt dat het nog steeds moeilijk is om producten uit Europa naar Egypte te exporteren: "De huidige situatie rondom export naar Egypte is niet veel verbeterd sinds vorig jaar. De importeurs kunnen het geld dat ze verdienen met export gebruiken om zelf producten te importeren. Dit is echter geen duurzame oplossing, vooral omdat veel telers helemaal geen producten uit Egypte exporteren, dus dit werkt helemaal niet voor hen."

Als gevolg van de extra problemen om producten naar Egypte te exporteren en de andere problemen die er op dit moment in de wereld zijn, hebben sommige exporteurs en telers besloten om ermee te stoppen, legt Marawan uit. "De situatie heeft ernstige gevolgen gehad. Veel handelaren en zelfs telers die handel dreven met Egypte zijn er helemaal mee gestopt, omdat de problemen zich opstapelden. Niet alleen omdat ze niet naar Egypte konden verschepen, maar ook omdat het moeilijk was om naar India en het Midden-Oosten te exporteren. Betalingen ontvangen is problematisch en er is ook een erg lange transittijd bij het verzenden naar Aziƫ."

Volgens Marawan is er veel onzekerheid voor Poolse handelaren in appelen die afhankelijk waren van Egypte als afzetmarkt als de situatie hetzelfde blijft: "Het is moeilijk te zeggen wat de gevolgen zullen zijn als deze situatie aanhoudt. We weten nog steeds niet welke hoeveelheid en welke kwaliteit appelen beschikbaar zullen zijn in het nieuwe seizoen, aangezien de voorjaarsvorst schade heeft aangericht in de boomgaarden. Ondertussen is aan de andere kant de situatie in Egypte nog steeds niet veranderd en weten we niet of we een plek zullen vinden om naar toe te exporteren die met onze prijzen werkt. De prijzen in Polen stijgen en tegelijkertijd komen nieuwe landen met hun appels met een concurrerend aanbod. We zullen zien bij wie Egyptische klanten hun appelen zullen kopen."

"Poolse appelhandelaren moeten proberen andere deuren te openen en zich te ontwikkelen met nieuwe klanten in de EU, het Midden-Oosten, India of Zuid-Amerika, op zoek naar nieuwe markten. Over het algemeen moet er voortdurend worden gewerkt aan reclame en promotie voor het Poolse fruit. Pools fruit is heerlijk en van goede kwaliteit en we moeten de hele wereld laten weten wat Pools fruit betekent," besluit Marawan.

Voor meer informatie:
Mohamed Marawan
Sarafruit
Tel: +48 537 935 155
[email protected]
www.sarafruit.eu

Publicatiedatum: