Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder grote daling Peruaanse export Hass avocado's dan geraamd

Aan het begin van het seizoen voorspelde ProHass, de Peruaanse avocado brancheorganisatie, een daling van de export met 16% ten opzichte van 2023, toen 597.500 ton werd verscheept. Recente ramingen suggereren eerder een daling van 10%.

Volgens Juan Carlos Paredes, voorzitter van ProHass, is deze correctie toe te schrijven aan de constante prestaties van een segment exporteurs die niet zijn aangesloten bij ProHass. Hun exportcijfers wijken af van die van de grote en middelgrote exporteurs die zijn aangesloten bij ProHass.

"De export van andere exporteurs is constant gebleven. Ze verzenden ruim 250 containers per week, terwijl het gebruikelijk is dat vanaf week 18 een neerwaartse trend inzet. Het is moeilijk voor ProHass om te weten of deze trend zal aanhouden. Als ze nog vier weken 250 containers per week blijven verzenden zal de export dit jaar slechts 10% lager uitvallen dan die van 2023", zegt hij.

Wat betreft de bestemmingsmarkten blijft Europa de belangrijkste afnemer van Peruaanse Hass avocado's, hoewel het aandeel licht gedaald is ten gunste van Azië, waar de vraag en de prijzen gestegen zijn. Op de Amerikaanse markt wordt een goede ontvangst voor Peruaanse avocado's verwacht door het kleinere aanbod uit Californië en Mexico in juni, juli en augustus. Dit zou de prijzen van die avocado's doen kunnen stijgen en zo het prijsverschil met de Peruaanse avocado's doen verkleinen.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: