Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hete pepers zouden levensduur verlengen

Onderzoeken van Harvard University en het Larner College of Medicine van de universiteit van Vermont suggereren dat de consumptie van hete pepers in verband kan worden gebracht met een verlaging van het sterftecijfer. Mustafa Chopan en professor Benjamin Littenberg stellen dat er een verband kan worden gelegd tussen de consumptie van hete rode pepers en een daling van 13% in het sterftecijfer, vooral in sterfgevallen veroorzaakt door hartaandoeningen of beroertes.

In Italië wordt de frequente consumptie van pepers, meer dan vier keer per week, gekoppeld aan een lager risico op overlijden door hartaandoeningen. Capsaïcine, het hoofdbestanddeel van hete pepers, wordt aangewezen als een mogelijk mechanisme achter het voorkomen van zwaarlijvigheid, een betere doorbloeding van de kransslagaders en antimicrobiële effecten.

Een onderzoek van Harvard University, gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology, analyseerde het dieet en de gezondheidsgegevens van meer dan 22.000 mensen in Zuid-Italië en ontdekte dat wie meer dan vier keer per week hete pepers consumeerde een derde minder risico had om te sterven aan hartaandoeningen in vergelijking met wie dat niet deed.

De bevindingen, gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Heart Association in 2020, suggereren dat capsaïcine ontstekingen en andere processen die betrokken zijn bij slagaderverkalking kan verminderen. Hoewel deze resultaten voorlopig zijn, dragen ze bij aan de hypothese dat regelmatige consumptie van hete pepers aanzienlijke gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder een lagere sterfte aan hart- en vaatziekten, kanker en andere ziekten.

Hoewel deze observationele onderzoeken een correlatie aantonen, is het belangrijk aan te stippen dat ze geen direct causaal verband aantonen tussen de consumptie van chilipepers en de voordelen voor de gezondheid. De onderzoekers waarschuwen dat deze effecten ook geassocieerd kunnen zijn met andere voedingsfactoren en met een bepaalde levensstijl. Het potentieel van capsaïcine als een heilzame gezondheidscomponent suggereert echter de noodzaak van verder onderzoek in de vorm van klinische studies.

Ondanks enkele onderzoeken waarin de consumptie van hete pepers in verband wordt gebracht met galblaaskanker, is het verband niet duidelijk vastgesteld en is er meer onderzoek nodig om optimale consumptiepatronen vast te stellen. Tot slot is het essentieel om de consumptie van hete pepers aan te vullen met een algehele gezonde levensstijl, waaronder een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Bron: ntelemicro.com

Publicatiedatum: