Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jardín Exotics (Colombia)

"Ondanks El Niño goede kwaliteit avocado's "

"De avocadomarkt stelt ons voor grote uitdagingen. Het aanbod is sneller gegroeid dan de vraag. Het dwingt ons om zeer concurrerend en duurzaam te zijn", zegt Carlos Londoño, algemeen directeur van Jardín Exotics. "Ook de weersomstandigheden spelen een cruciale rol. Het fenomeen El Niño heeft een negatieve impact gehad op de opbrengst, maar heeft wel een seizoen met fruit van hoge kwaliteit mogelijk gemaakt."

Jardín Exotics werd in 2014 opgericht in het departement Antioquia door een groep telers met oog voor innovatie. "We begonnen met een pakstation van 700 m², maar vandaag de dag is het al meer dan 5.000 m² groot. De teelt zelf beslaat ruim 1.000 hectare", zegt Carlos. De groei was mogelijk dankzij de implementatie van innovatieve ideeën en duurzame teeltpraktijken en het behalen van verschillende internationale certificeringen die de deuren hebben geopend naar de meest veeleisende markten.

Jardín Exotics verwacht dit jaar 12 miljoen kilo Hass avocado's te exporteren. "In deze eerste jaarhelft hebben we al 20% meer geëxporteerd dan verwacht", aldus Carlos.

Ongeveer 60% van de avocado's van het bedrijf gaat naar Europa, maar de export naar de Verenigde Staten wordt sterker van seizoen tot seizoen. Bovendien evalueert Jardín Exotics voortdurend nieuwe mogelijkheden.

De oogst in Colombia piekt in januari-februari, mei-juni en september-oktober. "Het laat ons toe om op zeer strategische momenten op de markt aanwezig te zijn", legt Carlos uit, die erop wijst dat de winstgevendheid dit jaar veel groter is dan andere jaren, gezien de dynamiek van de Amerikaanse markt, waar de Colombiaanse avocado zich heeft weten te onderscheiden door zijn kwaliteit en smaak.

Jardín Exotics heeft allianties gesloten met organisaties die zich inzetten voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen en onderwijs voor de lokale gemeenschappen. Deze allianties komen niet alleen het bedrijf ten goede, maar dragen ook bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio.

Duurzaamheid staat centraal bij Jardín Exotics, dat deze verantwoordelijkheid benadert vanuit zijn 3D-filosofie, die de drie dimensies van duurzaamheid omvat: economisch, ecologisch en sociaal. "We hebben al die jaren gewerkt in de overtuiging dat eerlijk, gepassioneerd en gedisciplineerd werk een motor is voor het genereren van collectief welzijn", benadrukt Carlos. "Jardín Exotics exporteert niet alleen avocado's, maar ook een model van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid."

Voor meer informatie:
Carlos Londoño (algemeen directeur)
Jardín Exotics SAS
Tel: +57 321 2544099 (Colombia)
[email protected]
www.jardinexotics.com.co

Publicatiedatum: