Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ondanks wateroverlast 90% vollegrondssla geoogst"

Het koude, natte weer van de afgelopen maanden heeft ook de groenteteelt in de regio Frankfurt zwaar getroffen. "Onze sla, vooral groene en rode eikenbladsla, heeft erg te lijden gehad van de wateroverlast. Met een uiteindelijke oogst van ongeveer 90% zijn de verliezen echter beperkt en de maat van onze sla is ook constant in orde", vat Peter Ludwig, Managing Director van Ludwig Obst- und Gemüsebau, samen. "De vraag naar regionale sla is tot nu toe gemiddeld tot goed geweest", vervolgt hij.

Op een totaal areaal van ongeveer 200 hectare teelt de familie Ludwig een grote verscheidenheid aan gewassen, waaronder sla, consumptie- en industrieaardappelen, vollegrondsgroenten en sinds een jaar of tien aardbeien. "Destijds waren we op zoek naar een product dat ons dichter bij de consument zou brengen en toen besloten we aardbeien te gaan telen," zegt Ludwig.

Tegenwoordig groeien en bloeien onder andere de rassen Clery, Malwina en Sonsation op tien hectare (waarvan acht hectare in de vollegrond en twee hectare in tunnels). "We zijn in april begonnen met het oogsten van het ras Clery in de tunnel en we streven ernaar om onze beschermde aardbeienteelt uit te breiden."

Peter Ludwig met een doos Batavia sla van eigen bodem. Tot zijn klanten behoren de marktpartijen op de groothandelsmarkt van Frankfurt.

Drie afzetkanalen
Naast het telen van groenten brengt de familie Ludwig hun producten ook zelf op de markt. Het hele jaar door zijn ze wekelijks op dinsdag en vrijdag te vinden op de groothandelsmarktkraam in het Frischezentrum Frankfurt. Ze hebben ook verschillende marktkramen op weekmarkten in Frankfurt am Main en Mainz. "Mijn zoon heeft ook zijn eigen online winkel opgezet voor particuliere klanten in de buurt en we zijn van plan om deze branche de komende jaren verder uit te breiden" besluit het bedrijf.


Links: Aardbeien. Rechts: Bieten en radicchio

Voor meer informatie:
Peter Ludwig
ludwigs.shop GbR
Pferchweg 19
64347 Griesheim, Duitsland
Tel: +49 162 2600 522
[email protected]
www.ludwigs.shop

Publicatiedatum: