Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Consument laat kastanjes links liggen

Dit jaar zijn de prijzen van bewerkte kastanjeproducten gedaald door veranderingen in de consumptie. Veel leveranciers en handelaren hebben de prijzen verlaagd om de verkoop te stimuleren, wat grote gevolgen heeft voor de kastanjeproducenten. Manager Yue van China Qinhuangdao Yanshan Chestnut Food Co Ltd beschrijft de huidige situatie van de kastanjemarkt.

De verkoop van kastanjes is aanzienlijk gedaald. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de hoge kosten van grondstoffen zorgden voor een gebrek aan koopbereidheid, is dit jaar de algemene consumptiebereidheid laag. Voorheen bleven populaire producten zoals gebakken gesuikerde kastanjes na het Lentefestival nog meer dan een maand goed verkopen. Dit jaar zijn de verkopen echter direct na het Lentefestival sterk gedaald, wat een zeldzaam verschijnsel is. Naar verwachting zal de verkoop van bewerkte kastanjes, die geen directe levensbehoefte zijn, voor een lange periode blijven afnemen, wat tevens zal leiden tot lagere marktprijzen.

Yanshan Chestnut Company is actief in de export van kastanjes, waarbij Japan de belangrijkste afzetmarkt is. Het bedrijf verwacht dit jaar een daling van de totale export. De redenen hiervoor zijn ten eerste de veranderingen in het mondiale economische klimaat die de afzet beïnvloeden, en ten tweede de devaluatie van de munteenheid in enkele Zuidoost-Aziatische landen, voornamelijk Japan, wat leidt tot hogere prijzen voor geïmporteerde goederen. De druk van de stijgende prijzen heeft een directe invloed op de verkoop van kastanjes.


Rechts: gesneden kastanjes

Wat betreft de huidige groei van kastanjes in het nieuwe seizoen, meldde Manager Xiang Yue dat er sinds mei tot begin juni overvloedige regenval is geweest in de Yanshan Mountain Range en andere gebieden. Hierdoor zijn de nieuwe takken van kastanjebomen talrijk en sterk, en is de bloei- en vruchtvormingssnelheid verbeterd. Zolang er geen grote natuurrampen plaatsvinden, wordt verwacht dat de kastanje-oogst dit jaar iets hoger zal zijn dan in de twee voorgaande jaren. Echter, de aankoopprijs zal waarschijnlijk lager zijn dan vorig jaar.

Qinhuangdao Yanshan Chestnut Food Co, Ltd, houdt zich voornamelijk bezig met de aankoop, opslag, verwerking, verkoop en export van kastanjes en andere zaken." Gezien de marktvraag heeft het bedrijf, naast de traditionele kastanje, een nieuw segment voor kastanjevulling R & D toegevoegd, waaronder de levering van gesneden kastanjes aan klanten in de bakkerij-industrie en de verkoop is dit jaar heel bevredigend," besluit manager Yue.

Voor meer informatie:
Manager Yue
Qinhuangdao Yanshan Chestnut Co., Ltd.
Tel: +86 18233599980
www.qhd-chestnut.cn

Publicatiedatum: